Social

VIDEO. Trei bărbați din Capitală – reținuți: Vindeau marijuana de 400.000 de lei

Ofițerii Direcției Antidrog a INI, Direcției Generale Urmărire Penală a IGP, sub conducerea procurorii PCCOCS, au reținut doi bărbați în timp ce vindeau marijuana în Chișinău, iar al treilea – urmare a perchezițiilor de la domiciliul său din Anenii Noi, soldate cu circa 2,5 kg de marijuana ridicată, transmite Echipa.md.

Cei trei membri ai grupului infracțional au vârste cuprinse între 30-45 ani, iar unul din cei doi racolați de liderul din Anenii Noi era anunțat în căutare din aprilie 2022 pentru scheme de escrocherie. Astfel, liderul cu vârsta de 45 de ani i-a încredințat ultimului transportarea drogurilor în cantități angro către alți traficanți de droguri. La prețul final la care erau vândute, valoarea totală pe piața neagră a drogurilor ridicate la percheziții se estimează la 400.000 lei. Suplimentar, la percheziții au fost ridicate obiecte accesorii vânzării drogurilor, 3000 de lei, care ar proveni din trafic de droguri, precum și cartele bancare și telefoane cu informație care urmează să fie supusă examinării.

Ulterior reținerilor, Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) a depus la Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana, demersuri de aplicare a arestului pentru 30 de zile în privința celor trei. Investigațiile vor continua, în vederea tragerii acestora la răspundere și deconspirării altor membri, timp în care persoanele se prevalează de prezumția nevinovăției, potrivit legii.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *