ActualitateExterne

Viktor Orban a luat pulsul fermierilor în Bruxelles: ‘Este nevoie de o nouă elită în Europa’

Premierul maghiar Viktor Orban s-a întâlnit miercuri, la Bruxelles, cu fermierii care protestau în centrul orașului, relatează MTI, conform Rador Radio România.

“Este nevoie de noi lideri şi de o nouă elită în Europa, deoarece în acest moment – fie că este vorba despre migraţie sau despre războiul din Ucraina – vocea oamenilor din stradă nu este luată în serios, ceea ce este un deficit democratic”, a declarat premierul ungar.

Viktor Orban a subliniat că „în Uniunea Europeană nu este respectat în mod adecvat faptul că agricultura este un element important al economiei” și că „în multe țări au fost introduse reglementări nefavorabile pentru fermieri, ceea ce le-a îngreunat situația”.

El a precizat că regulile pentru agricultura ucraineană sunt mult mai ușoare, astfel a apărut o situație concurențială neloială.

Cine suferă mai mult

“Noi, polonezii, slovacii, ungurii, care locuim chiar lângă Ucraina, suntem primii care suferă din această cauză. Dar mai devreme sau mai târziu, acest pericol, această pierdere va ajunge și în interiorul Europei și se va simți şi aici, la Bruxelles, dar şi în Franța şi în Spania”, a spus premierul ungar, adaugând că această situaţie trebuie stopată.

“Comisia Europeană trebuie să reprezinte interesele fermierilor europeni faţă de ucraineni şi nu invers. Importul de produse ucrainene trebuie oprit, deoarece termenii și condițiile agriculturii nu sunt aceleași, fermierii europeni suferă pierderi mari din cauza reglementărilor UE”, a subliniat Viktor Orban, potrivit căruia, la Bruxelles ar trebui să existe o schimbare completă a conducerii, deoarece “acești lideri nu vor lua niciodată decizii favorabile fermierilor”.

“Trebuie să găsim noi lideri care să reprezinte cu adevărat interesele oamenilor”, a adăugat premierul ungar, referindu-se la alegerile pentru Parlamentul European din iunie.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Adrian Popa

Adrian Popa a urmat mai multe programe de formare academică în țară și străinătate, are pregătire în domeniile științe politice, relații internaționale și studii de securitate.

1 comentariu

  1. Pe semne ca prin noua elita se are in vedere pe sine si, poate, lingurarul cu nunta campeneasca. Fiecare tara isi are tampitii sai – unii mai auriti, altii mai tuciurii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *