Sport

Viorel Iordachescu: Festivalul Mihail Sadoveanu a fost un test exigent pentru mine

Jucatorul moldovean de sah Viorel Iodachescu a repurtat o victorie importanta la prestigiosul Festival international de sah „Mihail Sadoveanu”, desfasurat in orasul Iasi (Romania). Viorel a acumulat sapte puncte din noua posibile, iar pe locul secund s-a clasat un alt reprezentant al R. Moldova, balteanul Vasile Sanduleac. Pozitia a treia i-a revenit lui Lucian Filip din Romania. Imediat dupa incheierea turneului, Viorel Iordachescu a acordat un interviu in exclusivitate pentru TIMPUL.

– Viorel, in ce masura a fost important turneul pentru tine si cum caracterizezi evolutia ta?
– De fapt, competitia respectiva, cu o luna de zile in urma, nici nu figura in agenda mea competitionala. E vorba ca nu demult in familia mea s-a nascut a doua noastra fiica – Angelina. Am doua fetite minunate, Giulieta si Angelina, care impreuna cu sotia Stela sunt alaturi de mine si la bucurii, si la necazuri. Intre timp, a aparut si setea de joc. Intrecerea ma avantaja din mai multe privinte, mai ales ca eram aproape de casa. In ultimul moment am contactat organizatorii si m-am deplasat la Iasi.

– ?ineai cu orice pret sa castigi competitia?
– Desi impreuna cu marele maestru Constantin Lupulescu din Romania, porneam, din start, drept favoriti principali, nu eram convins ca voi juca bine. Am avut o pauza mare intre turnee si nu am dispus de timp suficient pentru sah, nasterea copilului fiind una dintre cauze.

– Ai avut partide cu adversari puternici?
– Da, am avut partide bune. In runda a cincea l-am invins pe Andras Szabo din Romania. Apoi, am remizat cu Lupulescu si Gabriel Mateuta, un sahist perseverent. Desigur, tin sa remarc in mod special si duelul decisiv din ultima runda cu romanul Vladimir Doncea, un jucator care progreseaza.

Viorel Ciobanu,
pentru TIMPUL

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *