Lumea

Xi Jinping îndeamnă la o recuperare „verde” a economiei mondiale, deși China este unul dintre cei mai mari poluatori ai lumii

"Omenirea nu-şi mai poate permite să ignore avertismentele repetate ale naturii şi să continue să-i exploateze resursele fără a investi în conservare, să continue dezvoltarea în detrimentul protejării", a spus liderul chinez, amintind că Acordul de la Paris privind clima prezintă calea tranziţiei spre o dezvoltare ecologică.

"Toate ţările trebuie să ia măsuri decisive pentru respectarea acestui acord", a punctat Xi.

El a menţionat pe de altă parte că ţara sa este angajată faţă de o dezvoltare paşnică şi transparentă şi bazată pe cooperare, nu intenţionează să poarte vreun război "rece sau cald" cu nicio altă ţară şi "nu va urmări niciodată (să obţină) hegemonia, expansiunea sau sfere de influenţă".

Liderul chinez a făcut totodată apel către statele lumii să nu încalce standardele morale şi să respecte normele internaţionale ale competiţiei.

"Este firesc să existe diferenţe între ţări. Important este să fie reglementate prin dialog şi consultare", a conchis Xi Jinping.  

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *