Actualitate

Zaharova sfidează declarațiile autorităților de la Chișinău despre șantajul energetic: „Este absurd. Cum ați trăit cu astfel de armă?”

Purtătoarea de cuvânt a ministrului rus al afacerilor externe, Serghei Lavrov, sfidează Chișinăul după declarațiile despre șantajul energetic al Rusiei. Maria Zaharova neagă faptul că Moscova ar utiliza asemenea metode.

Aceasta spune că Rusia livrează ani la rând gaz, iar în ultima perioadă aude tot mai multe despre faptul că acesta ar reprezenta „armă”. Conform ei, retorica este folosită și de puterea de la Chișinău, transmite Realitatea.md.

„Referitor la ideea că Rusia folosește gazul drept armă energetică și un instrument de presiune politică, este deja un fel de absurd. Când totul era mai mult sau mai puțin calm, zeci de ani toată lumea ne-a folosit gazul, s-a încălzit, economia s-a dezvoltat. Și totuși era armă. Cum ați trăit cu astfel de armă? Care a fost problema?. (…) Această retorică, la sugestia Occidentului, începe să fie folosită de conducerea Moldovei. Situația politică internă din țară, aparent, este atât de dificilă încât poveștile despre o anumită amenințare militară rusă nu mai sunt suficiente pentru a distrage atenția cetățenilor de la problemele stringente. Acum trebuie să speculăm pe tema gazului”, a declarat Zaharova jurnaliștilor.

Chișinăul ar putea ataca Gazpromul în judecată, acuzând încălcarea prevederilor contractuale. În același timp, volumul de gaz furnizat în stânga Nistrului a scăzut, iar separatiștii acuză administrația constituțională că le „fură gazul”.

Deși, Republica Moldova face rezerve de gaz, centrala de la Cuciurgan nu ne mai livrează curent electric după ce furnizările au fost limitate în stânga Nistrului. Așadar, țara noastră achiziționează energie de pe piața europeană, la prețuri mai mari.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


1 comentariu

  1. Cei care vorbesc sau scriu despre Stalin nu au lecturat nimic ce a scris el sau a vorbit el. Se refera doar la cele spuse/scrise de HRUSICIV. Dar cine a lecturat memoriile fiului său, Vasile ?? Am în vedere ,,De tată nu mă dezic,, publicat postum inițial în Beijing in anii 60 ??

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *