ExterneRăzboi

Zelenski, supărat pe oficialii săi. „Este iresponsabil să divulgi informaţii despre planurile noastre pentru titluri zgomotoase”

Joi, președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski le-a spus oficialilor guvernamentali să nu mai vorbească cu reporterii despre tacticile militare ale Kievului împotriva Rusiei, spunând că astfel de remarci sunt ”iresponsabile”, potrivit Reuters.

În urma unor explozii majore care au distrus marți o bază aeriană rusă din Crimeea, ziarele The New York Times și The Washington Post au citat oficiali sub protecţia anonimatului care au afirmat că forțele ucrainene sunt responsabile pentru distrugerea aerodromului.

Guvernul de la Kiev a refuzat să spună dacă a fost în spatele exploziilor.

„Războiul nu este cu siguranță momentul pentru vanitate și declarații zgomotoase. Cu cât veți divulga mai puține detalii despre planurile noastre de apărare, cu atât mai bine va fi pentru punerea în aplicare a acestor planuri de apărare”, a declarat liderul ucrainean în mesajul video adresat zilnic naţiunii.

„Dacă vreți să generați titluri zgomotoase, acesta este un lucru iresponsabil. Dacă doriți victoria Ucrainei, este altceva, și ar trebui să fiți conștienți de responsabilitatea pe care o aveți pentru fiecare cuvânt pe care îl spuneți despre planurile de apărare sau de contraatac ale statului nostru” a menționat Zelenski.

Volodimir Zelenski s-a adresat oficialilor de stat, locali și militari, precum și altor persoane despre care a spus că vorbesc despre evenimentele de pe front.

Imaginile publicate de firma independentă de sateliți Planet Labs au arătat trei cratere aproape identice în care au fost lovite clădirile bazei aeriene.

Erau vizibile în mod clar carcasele arse a cel puțin opt avioane de război distruse.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *