Sport

Zimbrii inca nu au ratat expresul de Europa

Duminica si luni s-au disputat meciurile etapei a 30-a a Campionatului de fotbal al R. Moldova, Divizia Nationala. Microbistii din capitala care nu si-au pierdut definitiv increderea in jocul echipei Zimbru dupa in sir de infrangeri, au mers la stadionul din strada Butucului si nu au regretat de loc.

Disputa cu Dinamo Tighina s-a transformat dintr-un simplu meci de campionat intr-un duel pentru ocuparea locului trei pe podiumul de premiere, echivalent cu accederea in Europa League. In fata a 600 de spectatori, inclusiv sase invingatori ai concursului organizat de cotidianul TIMPUL si clubul „Zimbru”, „galben-verzii” au demonstrat un joc perfect, desi erau in efectiv incomplet. In ultimul meci fusese accidentat Valeriu Onila, iar Bojan Simic a fost suspendat din cauza cumulului de cartonase galbene. Chiar si in aceste conditii, gazdele au realizat un festival de goluri, inscriind de trei ori, prin Ion Demerji (min. 13), Petru Hvorostianov (45) si Veaceslav Sofroni (55). In minutul 61, jucatorul Zimbrului, Oleg Clonin, a fost eliminat pentru faultul ultimei sperante, iar cu trei minute pana la finalul partidei, Mihalev a marcat din penalti golul de onoare al tighinenilor.
In aceste conditii, discipolii lui Ivan Tabanov s-au apropiat la un singur punct de Iskra-Stal, situata pe locul trei. In etapa a 30-a, jucatorii rabniteni au remizat pe teren propriu cu Olimpia Balti, meciul soldandu-se cu un scor „alb” – 0-0.
Cu un nou titlu deja asigurat, tiraspolenii de la Sheriff au fost gazdele disputei cu concitadina Tiligul-Tiras, formatie care lupta pentru evitarea retrogradarii. Golurile lui Vitalie Bulat si Florent Ruamba au consemnat victoria campioanei cu scorul de 2-0.
Meciul Dacia – Nistru s-a incheiat cu scorul de 3-0 in favoarea gazdelor.
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *