Sport

Ziua sportivului a fost marcata in toata R. Moldova

Sarbatoarea profesionala a atletilor a fost marcata sambata, la Chisinau, pe Stadionul „Dinamo”, in prezenta celor mai buni tineri atleti din tara, a suporterilor si a unor oficiali. Dupa marsul traditional al echipelor din diferite raioane, in fata celor prezenti a luat cuvantul directorul general al Agentiei Sportului, Andrei Pogurschi, care a relevat importanta atribuita de catre stat practicarii exercitiului fizic, contributia adusa in context intru consolidarea rezultatelor inregistrate in sportul de performanta si sprijinul acordat fostilor mari campioni.

„Sportul de performanta este o munca grea, titanica, si statul tine cont de acest lucru. Circa 60 de performeri beneficiaza anul curent de burse in marime de la 1000 lei pana la 10.000 lei la Agentia Sportului. Renta viagera instituita celor mai buni dintre fostii mari campioni este un alt exemplu elocvent in contextul afirmatiei facuta anterior. Primele oferite de guvern lui Veaceslav Gojan, antrenorului Petru Caduc, altor performeri, care au avut evolutii meritorii la Jocurile Olimpice de la Beijing, constituie o alta dovada ca, desi exista inca destule dificultati si traversam o situatie dificila, statul sustine sportul, acorda sprijin tuturor celora care contribuie la afirmarea R. Moldova in lume ca stat independent", a remarcat oficialul in alocutiunea sa.
In fata celor prezenti au evoluat cu exercitii demonstrative boxeri, gimnasti, judocani, kickboxeri, acrobati si alti reprezentantii ai diferitelor genuri de sport. Dupa incheierea acestei festivitati a urmat meciul de rugbi dintre R. Moldova si Polonia. Manifestari similare s-au desfasurat in toate raioanele republicii. Ziua sportivului este marcata a 13-a oara in republica, in fiecare a treia sambata a lunii mai.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *