Economie

A scăzut numărul şomerilor din R. Moldova

Totodată, numărul şomerilor s-a micşorat cu 11,9 mii oameni, cifrând un total de 82,6 mii şomeri estimaţi, conform metodologiei Biroului Internaţional al Muncii. Şomajul a afectat, într-o măsură mai mare, bărbaţii – 59 la sută, dar şi persoanele din mediul urban – 60,1%.

BNS informează că cel mai mare număr de persoane, în trimestrul al doilea 2011, au activat în domeniul agriculturii – 387,9 mii persoane, reprezentând un procent de 31,1 la sută din totalul de persoane ocupate. Cu toate acestea, compartiv cu perioada similară a anului trecut, numărul populaţiei care a fost ocupată cu agricultura a fost cu 24,4 mii persoane mai mic, înregistrând o micşorare de 5,9 la sută.

În activităţile non-agricole, numărul persoanelor ocupate a fost de 858,3 mii, în creştere cu 15,4 mii sau cu 1,8% faţă de anul trecut. Ponderea persoanelor ocupate în industrie a constituit 12,6% şi în construcţii, respectiv, 5,8%.

În sectorul servicii au activat 50,5% din totalul persoanelor ocupate, în timp ce numărul absolut al persoanelor ocupate în sectorul serviciilor a crescut cu 7,7 mii.

Rata şomajului înregistrată în luna aprilie a fost mai înaltă (7,7%) faţă de lunile mai şi iunie (5,9%, respectiv 5,2%).

Sursa: Timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *