Astăzi 29 Mai 2015, Vineri - Ultima actualizare la ora 12:51
Abonamente

Actualitate 17 Noiembrie 2011, ora 05:32    Din editia print

GALERIE FOTODe ce rămân în praf şi beznă clădirile Parlamentului şi Preşedinţiei

Marime Font

Foto: Dumitru-Liviu Ştefan

 

 
 
Chişinău
15°
Hânceşti
19°
Tiraspol
19°
Chişinău 59 Hânceşti 66 Tiraspol 66

 

Se pare că nimeni nu este interesat de reparaţia completă a clădirilor Parlamentului şi Preşedinţiei, deoarece nu se ştie cine va ocupa fotoliile din cele două edificii.

Fără un preşedinte ales, dar şi cu un Parlament care, aproape inevitabil, devine dizolvabil, R. Moldova rămâne în continuare fără cele două clădiri importante ale statului. Clădirile Parlamentului şi Preşedinţiei, distruse în timpul evenimentelor din 7-8 aprilie 2009, nu vor fi gata nici la anul din lipsă de bani.

Responsabili de la Ministerul Finanţelor ne-au confirmat că în Bugetul de Stat pentru anul 2012 nu sunt prevăzute surse de finanţare pentru finalizarea reparaţiei clădirilor Parlamentului şi Preşedinţiei. De fapt, lucrul acesta nu s-a făcut nici anul trecut. Potrivit Ministerului Construcţiilor, dar şi reprezentanţilor celor două firme care se ocupă de reparaţia clădirilor, din cauza nealocării banilor, lucrările făcute în interior au început să degradeze.


„Banii alocaţi în 2010, câte 25 de milioane pentru fiecare edificiu, au fost cheltuiţi. La clădirea Parlamentului - nouă milioane. Pentru 2011 am solicitat 130,9 milioane de lei, dar, din păcate, aceşti bani n-au fost prevăzuţi în proiectul Bugetului…”, a declarat viceministrul Construcţiilor, Anatol Zolotcov, în cadrul şedinţei Parlamentului din 28 octombrie 2011. Potrivit lui, dacă ar fi alocată suma necesară, lucrările ar putea fi finalizate în şase-şapte luni. „Pentru aceasta, în 2012 sunt necesare 243,4 milioane de lei, sumă care ar fi folosită pentru lucrări de montaj, mobilier etc.”.

„Toţi dau din umeri”

Administratorul firmei de construcţii „Acar-Cantarajiu”, Ion Cantarajiu, ne-a spus că situaţia la Preşedinţie nu s-a schimbat deloc din 2010, când, din suma de 218 milioane de lei, stabilită prin hotărâre de Guvern, s-au cheltuit o sută de milioane, plus alte şase milioane neachitate de către beneficiar. „Nu s-a alocat niciun bănuţ pentru continuarea lucrărilor. Acolo a rămas totul conservat… Mai e necesar de executat lucrări interioare, care ţin de electricitate, utilaje, reţele etc. În exterior, sunt necesare lucrările de amenajare, inclusiv darea în exploatare a celor două havuzuri din faţa instituţiei”, ne-a comunicat Ion Cantarajiu. El precizează că pentru clădirea Preşedinţiei ar mai fi nevoie de aproximativ 120 mln. lei, „dar, pentru 2012, nu avem nicio informaţie pozitivă. Toţi dau din umeri…”.

„Capitaliştii fac foarte bine calculele…”

Cu permisiunea secretariatului Legislativului, am mers în interiorul celui de-al doilea edificiu important în stat - Parlamentul. Aflată peste drum de Preşedinţie, clădirea este şi ea pustie, nefinisată şi... rece. O adevărată Siberie. Holurile sunt albe, iar sala de şedinţă - plină cu praf. O părăsim cu nasurile îngheţate.

Potrivit directorului firmei „Consfirm Group”, Alexandru Guţu, până în prezent lucrările de reparaţie au fost executate în proporţie de 30-35%, iar pentru a le încheia mai este nevoie de aproximativ 100-150 mln. lei. „Avem nevoie de materiale de construcţie fabricate peste hotare (România, Ucraina, Germania, Japonia). Comanda a fost făcută şi executată de capitalişti. Ei aşteaptă bani, ca materialele să ne fie livrate”. Alexandru Guţu ne spune că, din cauza crizei economice, „capitaliştii fac foarte bine calculele şi, respectiv, aşteaptă plata sută la sută... Slavă Domnului că n-am semnat vreun contract şi am scăpat de penalităţi”.

Persoanele implicate în procesul reparaţiei celor două edificii ale statului susţin că nu banii împiedică finisarea lucrărilor, ci stabilitatea politică: numai atunci când principalele persoane în stat vor fi sigure că se vor afla la putere pentru un întreg mandat, clădirile vor fi îndată reparate.
Amintim că cele două firme au fost selectate în urma unei licitaţii la care au participat cinci companii. „Acar-Cantarajiu” a reconstruit anterior Centrul Republican pentru Copii şi Tineret, iar „Consfirm Group” este cunoscută prin fondatorul acesteia - fostul ministru al Construcţiilor în Guvernul Greceanîi, Vladimir Baldovici.

Parlamentul închiriază Palatul Republicii

În prezent, Palatul Republicii, o întreprindere aflată în subordinea Cancelariei de Stat, este închiriat pentru desfăşurarea şedinţelor în plen ale Parlamentului. Directorul Tudor Nirean ne-a spus că Sala mare, unde se desfăşoară şedinţele plenare, costă 3000 de lei pentru o oră, iar Sala de conferinţe, unde au loc, cel mai des, şedinţele Consiliului Alianţei pentru Integrare Europeană, costă 2000 de lei pentru o oră. Potrivit lui Tudor Nirean, şi sălile în care se întrunesc fracţiunile parlamentare sunt luate cu chirie - cu 800 de lei ora -, de acestea, însă, deputaţii se folosesc mai rar... Banii sunt achitaţi în contul ÎS „Palatul Republicii”.

Galerie foto

17 Noiembrie 2011

Parlamentul Republicii Moldova

  • ex1 Clădirile Parlamentului şi Preşedinţiei nu vor fi gata nici în 2012 din lipsă de bani.
  • ex1 Responsabili de la Ministerul Finanţelor ne-au confirmat că în Bugetul de Stat pentru anul 2012 nu sunt prevăzute surse de finanţare pentru finalizarea reparaţiei clădirilor Parlamentului şi Preşedinţiei.
  • ex1 Banii alocaţi în 2010, câte 25 de milioane pentru fiecare edificiu, au fost cheltuiţi. La clădirea Parlamentului - nouă milioane.
  • ex1 Pentru 2011 am solicitat 130,9 milioane de lei, dar, din păcate, aceşti bani n-au fost prevăzuţi în proiectul Bugetului…
  • ex1
  • ex1
  • ex1
Un articol de:
blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Actualitate 29 Mai 2015, ora: 12:37

Şeful Serviciului Frontierei de Stat din Ucraina: Din partea Transnistriei există o ameninţare militară

Şeful Serviciului Frontierei de Stat din Ucraina: Din partea Transnistriei există o ameninţare militară

Şeful Serviciului Frontierei de Stat din Ucraina, Viktor Nazarenko, a declarat, joi, 28 mai, că există o ameninţare militară la adresa statului ucrainean dinspre segmentul transnistrean al frontierei ucrainene cu Republica Moldova.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 29 Mai 2015, ora: 12:32

Oamenii legii extind perioada cercetărilor în cazul BEM: Vor fi audiați înalți demnitari de stat

Oamenii legii extind perioada cercetărilor în cazul BEM: Vor fi audiați înalți demnitari de stat

Cercetarea penală pe cazul jafului de un miliar de dolari va fi extinsă pe perioada anilor 2007 - 2015. Anunțul a fost făcut într-o conferință de presă de către Eugen Harujen, șeful Procuraturii Anticorupție.

( ) Citeşte tot articolul

Politică 29 Mai 2015, ora: 12:31

Câțiva deputați socialiști ar putea rămâne fără cetățenia României

Câțiva deputați socialiști ar putea rămâne fără cetățenia României

Deputatul român Eugen Tomac va cere retragerea cetățeniei române a unor deputați socialiști din Republica Moldova.

( ) Citeşte tot articolul

CSI / Rusia 29 Mai 2015, ora: 12:22

Arma cu care ar fi fost ucis Nemțov a fost găsită de oamenii legii

Arma cu care ar fi fost ucis Nemțov a fost găsită de oamenii legii

Oamenii legii ruși ar fi descoperit arma cu care a fost ucis opozantul de la Moscova, Boris Nemțov.

( ) Citeşte tot articolul

Afaceri 29 Mai 2015, ora: 11:45 de Lia Ciutac

(GirlsGoIT) Tinerele pot decide singure ce carieră să aleagă

(GirlsGoIT) Tinerele pot decide singure ce carieră să aleagă Din editia print

Femeile lucrează în domenii precum comunicare, publicitate, resurse umane sau marketing, iar joburile mai tehnice sunt ocupate în cea mai mare parte de bărbaţi. La nivel de management, în industrii unde matematica şi codarea fac legea, femeile par a fi o raritate.  

( ) Citeşte tot articolul

Ultima oră 29 Mai 2015, ora: 11:32

Încă un fost membru al Comitetului de creditare al Băncii de Economii a fost reţinut de CNA

Încă un fost membru al Comitetului de creditare al Băncii de Economii a fost reţinut de CNA

Lista persoanelor reţinute în dosarele acordării creditelor neperformante de la BEM se măreşte. 

( ) Citeşte tot articolul

UE / Nato 29 Mai 2015, ora: 11:24

Consilierul secretarului general al NATO: ”Vom ajuta Kievul în modernizarea armatei”

Consilierul secretarului general al NATO: ”Vom ajuta Kievul în modernizarea armatei”

Consilierul secretarului general al NATO, Thrasyvoulos Terry Stamatopoulos, a declarat, într-o conferinţă de presă, că atacurile separatiştilor pro-ruşi sprijiniţi de Kremlin împotriva integrităţii teritoriale a Ucrainei continuă în pofida “Armistiţiului de la...

( ) Citeşte tot articolul

Sport 29 Mai 2015, ora: 11:18

Fostul vicepreședinte al FIFA eliberat pe cauțiune, a părăsit închisoarea în ambulanță

Fostul vicepreședinte al FIFA eliberat pe cauțiune, a părăsit închisoarea în ambulanță

Jack Warner, fostul vicepreședinte al FIFA, arestat sub acuzația de corupție, a părăsit într-o ambulanță închisoarea din Trinidad-Tobago în care era încarcerat, după ce a fost eliberat pe cauțiune, anunță presa locală, citată de Reuters.

( ) Citeşte tot articolul

Economie 29 Mai 2015, ora: 10:51

„România va atinge în perioada 2018-2019 o nouă fază de boom economic“

„România va atinge în perioada 2018-2019 o nouă fază de boom economic“

România va atinge în perioada 2018-2019 o nouă fază de boom economic, evoluţie ce va fi sprijinită şi de împlinirea a o sută de ani de la Marea Unire, dar şi de preluarea în premieră a preşedinţiei UE, a spus Ionel Blănculescu, analist financiar, la conferinţa...

( ) Citeşte tot articolul

Internațional 29 Mai 2015, ora: 10:48

(DECLARAȚIE) Ieșirea Greciei din zona euro este posibilă

(DECLARAȚIE) Ieșirea Greciei din zona euro este posibilă

Ieșirea Greciei din zona euro (Grexit) este posibilă, dar o astfel de evoluție nu va vesti probabil sfârșitul monedei euro, a afirmat directorul general al Fondului Monetar Internațional, Christine Lagarde, transmite Reuters.

( ) Citeşte tot articolul

Social 29 Mai 2015, ora: 10:46

Târgul locurilor de muncă a venit cu peste o mie de oferte pentru tineri

Târgul locurilor de muncă a venit cu peste o mie de oferte pentru tineri

Fiecare tânăr își doreşte să aibă un loc de muncă, ca să-și asigure o viață independent din punct de vedere financiar. 

( ) Citeşte tot articolul

Politică 29 Mai 2015, ora: 10:20

Gaburici la discuții cu Medvedev: Alegerea vectorului european nu este o alegere contra Rusiei (GALERIE FOTO)

Gaburici la discuții cu Medvedev: Alegerea vectorului european nu este o alegere contra Rusiei (GALERIE FOTO)

Premierul Chiril Gaburici a avut astăzi o primă întâlnire bilaterală cu omologul său din Rusia, Dmitri Medvedev, pe marginea unui summit din Kazahstan al Comunității Statelor Independente, la care liderul moldovean a apărat opțiunea pro-europeană a țării sale.

( ) Citeşte tot articolul

CSI / Rusia 29 Mai 2015, ora: 10:18

Explozie într-un magazin ce aparține companiei lui Poroşenko

Explozie într-un magazin ce aparține companiei lui Poroşenko

O explozie s-a produs, în noaptea de joi spre vineri, într-un magazin al companiei ucrainene "Roshen", aparţinând preşedintelui Petro Poroşenko.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 29 Mai 2015, ora: 10:08

Un călugăr american vrea să traducă Biblia în limba găgăuză

Un călugăr american vrea să traducă Biblia în limba găgăuză

Călugărul american Cosmas Shartz urmează să traducă Biblia în limba găgăuză, scrie gagauzinfo.md.

( ) Citeşte tot articolul

Politică 29 Mai 2015, ora: 09:45

Reidman a uitat să caute raportul și alte documente ale comisiei de anchetă pe cazul BEM, condusă în 2013

Reidman a uitat să caute raportul și alte documente ale comisiei de anchetă pe cazul BEM, condusă în 2013

Comunistul Oleg Reidman, spune că a uitat să caute raportul și alte documente ale comisiei de anchetă pe cazul BEM, pe care a condus-o în 2013, deaceea le-a depus la Secretariatul Parlamentului abia la începutul lunii mai, 2015. Declarația a fost făcută în cadrul...

( ) Citeşte tot articolul

CSI / Rusia 29 Mai 2015, ora: 09:24

Ambiţia lui Putin de a controla Ucraina îi aduce la sapă de lemn pe oligarhii ruşi

Ambiţia lui Putin de a controla Ucraina îi aduce la sapă de lemn pe oligarhii ruşi

Sancţiunile economice impuse de comunitatea internaţională Rusiei, ca urmare a implicării sale adirecte în războiul din Donbass şi scăderea preţului la petrol, le-a înjumătăţit averile oligarhilor ruşi.

( ) Citeşte tot articolul

Eveniment 29 Mai 2015, ora: 08:57

Astăzi în școli va suna ultimul clopoțel

Astăzi în școli va suna ultimul clopoțel

Elevii vor participa vineri, 29 mai, la careul de sfârşit de an. După ultimul sunet, pentru cei mai mulţi dintre ei începe vacanţa, nu şi pentru absolvenţii claselor a 9-a şi a 12-a, pe care îi aşteaptă examenele.

( ) Citeşte tot articolul

Politică 29 Mai 2015, ora: 08:45

Timofti pleacă în Găgăuzia, în cadrul primei sale vizite după alegerea bașcanului Irina Vlah

Timofti pleacă în Găgăuzia, în cadrul primei sale vizite după alegerea bașcanului Irina Vlah

Președintele Nicolae Timofti va efectua astăzi, 29 mai, prima sa vizită în autonomia găgăuză de când este condusă de noul guvernator sprijinit de socialiști și de Rusia, Irina Vlah.

( ) Citeşte tot articolul

CSI / Rusia 29 Mai 2015, ora: 08:30

(RĂZBOI ÎN UCRAINA) Rusia a trimis la frontiera cu Ucraina lansatoare multiple de rachete „Uragan” și tancuri fără plăcuțe sau însemne de identificare

(RĂZBOI ÎN UCRAINA) Rusia a trimis la frontiera cu Ucraina lansatoare multiple de rachete „Uragan” și tancuri fără plăcuțe sau însemne de identificare

Rusia a mobilizat la o bază aflată la numai 50 de kilometri de granița cu Ucraina, un important efectiv de trupe și echipamente militare, inclusiv tancuri, lansatorare de rachete, piese de artilerie și blindate, relatează Reuters.

( ) Citeşte tot articolul

Ultima oră 29 Mai 2015, ora: 08:26

CUTREMUR de 3,3 grade pe scara Richter în județul Vrancea, vineri dimineață

CUTREMUR de 3,3 grade pe scara Richter în județul Vrancea, vineri dimineață

Un cutremur cu magnitudinea de 3,3 grade pe scara Richter s-a produs vineri dimineață, la ora locală 3,36, în zona seismică Vrancea, județul Vrancea, conform Institutului Național pentru Fizica Pământului /INFP/.

( ) Citeşte tot articolul

CSI / Rusia 29 Mai 2015, ora: 08:24

ANALIZĂ „Conflictul din Ucraina, un test pentru Occident și NATO“

„Conflictul din Ucraina, un test pentru Occident și NATO“

Vicepreşedintele SUA, Joe Biden, acuză Rusia că subminează ţările vecine finanţând partide antisistem şi ex­ploatând corupţia pentru a-şi extinde influenţa, iar un reporter al agenției Reuters semnalează că armata rusă mobilizează trupe şi sute de echipamente...

( ) Citeşte tot articolul

Politică 29 Mai 2015, ora: 08:16

Rapoarte ale MAI, MAEIE, SIS și PG audiate într-o ședință de urgență a Consiliului Suprem de Securitate

Rapoarte ale MAI, MAEIE, SIS și PG audiate într-o ședință de urgență a Consiliului Suprem de Securitate

Președintele Nicolae Timofti a prezidat ieri, 28 mai, o ședință de urgență a Consiliului Suprem de Securitate. Au fost audiate rapoartele ale Ministerului Afacerilor Interne, Serviciului de Informații și Securitate, Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene și Procuraturii...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 29 Mai 2015, ora: 07:37

Serafim Urechean: gospodarul (nu) se întoarce

Serafim Urechean: gospodarul (nu) se întoarce Din editia print

Serafim Urechean crede că imaginea de gospodar îi va asigura simpatia alegătorilor. Sondajele arată, însă, că fostul primar de Chișinău are puține șanse de a reveni în fruntea Capitalei. Oare să fi uitat lumea câți kilometri de linii de troleibuz a tras? 

( ) Citeşte tot articolul

Culinar.md 29 Mai 2015, ora: 07:25

(REȚETA ZILEI) Prăjitură de ciocolată cu biscuiţi gata în 30 de minute

(REȚETA ZILEI) Prăjitură de ciocolată cu biscuiţi gata în 30 de minute

Pentru majoritatea familiilor, desertul constituie o problemă destul de delicată, care trebuie discutată şi înţeleasă de către cei mici. De fapt, nu este absolut nici o problema în ceea ce priveşte desertul şi, în general, consumul de produse ce conţin zahăr sau...

( ) Citeşte tot articolul

Sănătate 29 Mai 2015, ora: 06:38

Ceaiul minune din florile de tei

Ceaiul minune din florile de tei

Ceaiul de tei este un aliat tradițional al sănătății fiind unul dintre cele mai cunoscute ceaiuri de la noi. Cum ne aflăm în plin sezon de înflorire a acestor copaci ar fi păcat să nu cunoaștem care sunt beneficiile acestor flori.

( ) Citeşte tot articolul

Frumusețe 29 Mai 2015, ora: 06:10

(FRUMUSEȚE) Bronzatul corect ne poate proteja de cancer de piele

(FRUMUSEȚE) Bronzatul corect ne poate proteja de cancer de piele

Se apropie sezonul de vară și mulți își programează deja vacanța pe malul mării. 

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 28 Mai 2015, ora: 17:48

Ucraina speră la prelungirea sancțiunilor UE și SUA împotriva Rusiei

Ucraina speră la prelungirea sancțiunilor UE și SUA împotriva Rusiei

Ucraina speră că UE și SUA vor extinde domeniile de aplicare a sancțiunilor în cazul în care Rusia va refuza să aducă la îndeplinire acordurile de pace de la Minsk.

( ) Citeşte tot articolul


Bună Dimineața 29 Mai 2015, de Ion Macovei

Bombele răsar în ajun de alegeri

Poliția a avut miercuri de lucru. Tocmai trei alerte cu bombe s-au anunțat în Chișinău. Și nu e vorba de un iubit care încerca să întârzie astfel avionul concubinei sau de niște elevi ce nu vroiau să susțină examenul.

() Citeşte tot articolul

Editorial 29 Mai 2015, de Constantin Tănase

Las’că-i bine! (pamflet optimist)

Ia nu vă mai sclifosiți atâta, doamnelor și domnilor, că o ducem rău, că n-avem stat, că țara asta a ajuns de haram, că fojgăie de hoți și de demnitari corupți, că am ajuns la fundul râpii și nu mai putem ieși de acolo. 

() Citeşte tot articolul

Bună Dimineața 28 Mai 2015, de Tatiana T. Macovei

O copilărie ca altădată

Mulți spun că astăzi, copilăria înseamnă clar iPad, Facebook, jocuri pe calculator. Cărți răsfoite? Dar de unde... dăm ușor cu degetul pe ecranul unui kindle și s-a rezolvat. 

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 25 Mai 2015, de Octavian Țâcu

Jurnal de călătorie: Fețele Munchenului

De câte ori merg în Germania sau mă gândesc la nemți, îmi amintesc cazul anecdotic povestit de profesor la unul din cursurile de istorie modernă a României, când trupele române, aflate la grea încercare în bătălia de la Mărășești, au fost nevoite să se...

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 25 Mai 2015, de Moni Stănilă

Cel mai tradus scriitor tânăr din Moldova

Un lucru care mă roade de multă vreme are de a face cu neluarea în seamă a valorilor proprii. Iar dacă la capitolul literatură română stăm cumva, la literatura rusă din Republica Moldova suntem corigenți.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 24 Mai 2015, de Constantin Tănase

Ideea europeană și umilința națională

Fragment din cartea „Ochiul lui Esop”, 2000.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 24 Mai 2015, de Moni Stănilă

Din vina lui Chirtoacă

Am vorbit despre primăriile de la sate și orașe. Despre capitală - e simplu. Voi începe cu o analogie. Ori de câte ori mă duc în România, la invitația unui cuiva sau din proprie inițiativă, intru pe mersul trenurilor și caut varianta cea mai bună. Evident că ideal ar fi să am...

() Citeşte tot articolul

Editorial 23 Mai 2015, de Moni Stănilă

Rugăciunea lui Iisus

„Părinte, a venit ceasul! Preaslăveşte pe Fiul Tău, ca şi Fiul să Te preaslăvească. Precum I-ai dat stăpânire peste tot trupul, ca să dea viaţă veşnică tuturor acelora pe care Tu i-ai dat Lui.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 22 Mai 2015, de Marin Basarab

Republica Moldova trebuie să dispară

Mi-am expus de nenumărate ori părerea față de unionism. Sunt sceptic, chiar dacă, în adâncul sufletului tind şi eu spre Unire, ca orice român sănătos la cap. Nu-mi place însă să-mi etalez unionismul, e o chestie personală, care nu mă face nici mai bun, nici mai rău decât...

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 22 Mai 2015, de George Simion

Domnilor Gaburici, Candu, Timofti

Vă scriu cu simpatia omului care nu vă cunoaște, dar îndrăznește să spere la ce-i mai bun din firea umană, până la capăt. Am auzit despre multe lucruri făcute de către Domniile Voastre. Unele mai bune, majoritatea mai puțin bune. Oricum, raportul este unul mai echilibrat decât la...

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 21 Mai 2015, de Moni Stănilă

Orbul din naștere

Și în această duminică este rânduită o lectură din Evanghelia după Ioan, de la capitolul 9.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 21 Mai 2015, de Moni Stănilă

Cartea anului

Dumitru Crudu nu se dezminte, după ce a scuturat poezia românească, cu douăzeci de ani în urmă, a trecut furtunos și cu succes la proză și dramaturgie, iar acum s-a apucat de ceea ce pare mai ușor, dar de fapt e dificil și complicat: literatură pentru copii.

() Citeşte tot articolul

 

 


 

 

SondajSPUNE-ŢI părerea şi votează. Opinia ta contează.

Cine credeți că ar trebui să fie Primarul Chișinăului ?

vezi rezultatele sondajului de până acum

Cele mai citite articole Timpul.md