CSI / Rusia

Letonia a întins primii 3 km de sârmă ghimpată la graniţă cu Rusia

Letonia a ridicat primii 3 km din gardul de sârmă ghimpată la graniţa cu Rusia, în cadrul măsurilor de combatere a migraţiei ilegale, anunţă Eugenia Pozniak, reprezentantul Serviciului Grăniceri al Letoniei.

„Prima secţiune a gardului de la frontieră a fost construită pe teritoriul regiunii Ludza,” a declarta ea pentru agenţia de ştiri LETA.

Pentru a limita fluxul de migranţi ilegali din Rusia, Letonia a decis anterior să construiască pe unele secţiuni ale graniţei un gard de sârmă ghimpată în lungime totală de aproximativ 90 km. Pentru ridicarea gradului, în următorii patru ani, statul va cheltui 17 milioane €. Gardul va avea o înălţime de 2,70 metri, inclusiv cu sârmă ghimpată. Pe perimetrul construcţiei vor fi montate şi camere video cu senzori de mişcare.

Construirea gardului a început în decembrie anul trecut. În acest an este planificat să se realizeze 24 km de îngrădituri.

Săptămâna trecută, ministrul de Interne al ţării, Rihards Kozlovskis a declarat că pentru întărirea graniţei de est a Letoniei şi a pazei frontierei de stat, republica va avea nevoie până în anul 2020 de aproximativ 80 de milioane €.

Anul trecut, în Letonia, prin Rusia, au intrat 463 migranţi ilegali. Cei mai mulţi dintre ei – 309 persoane – erau cetăţenii din Vietnam. 

sursa: paginaderusia.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *