Bună Dimineața

Noiembrie: din alegeri în alegeri

Alegerile parlamentare din 30 noiembrie vor arăta în ce măsură partidele de la guvernare vor reuși să-i convingă pe alegători să-i voteze din nou, mai ales că mulți sunt indeciși și chiar nu știu cui să-și dea votul, pentru că nimeni din principalii jucători de pe scena politică nu ar merita o a doua șansă.

Va conta mai curând lipsa unei alternative normale, adică pro-europene și mai puțin pătate de scandaluri, corupție și cumetrism. Dar până să ajungă la alegerile parlamentare din Republica Moldova, numeroși cetățeni cu pașapoarte românești vor merge la alegerile prezidențiale din România, care vor avea loc pe 2 noiembrie. Experiența alegerilor pentru Parlamentul European din primăvara recentă ar trebui să fie luată în calcul pentru a rezolva problema rândurilor de la consulatele românești și, mai ales, de la liceul Gheorghe Asachi din Chișinău unde permanent se formează coloane întregi de votanți români. În al doilea rând, candidații pentru fotoliul de la Cotroceni sunt vizibili doar pe posturile de televiziune românești, iar la Chișinău a fost invitat deocamdată doar premierul Victor Ponta la talk-show-ul unui post de televiziune privat. Cred că ar prinde bine dacă la posturile de televiziune locale ar apărea și alți candidați la prezidențialele de peste Prut. Măcar să-i vedem la față, să-i ascultăm ce spun.

Știu că este internet, TVR și alte surse de informare românești, dar dacă s-a creat un precedent cu Ponta, să continuăm și cu alți invitați la televiziunile de la Chișinău. 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *