Aerul poluat scurtează viața oamenilor cu șase ani și este un ucigaș mai mare ca fumatul, accidentele de mașină și virusul HIV

Potrivit cercetătorilor realizate de Universitatea din Chicago, arderea cărbunelui este principalul vinovat pentru poluarea aerului.
De exemplu, în India, un cetățean moare în medie cu șase ani mai devreme din cauza poluării din aer. În China, țară care a redus poluarea aerului în ultimii șapte ani prin diverse programe naționale, aerul poluant reduce în continuare viața cetățenilor în medie cu cel puțin 2,6 ani.
Cercetătorii au subliniat că blocajele generate de pandemia de COVID-19 au redus poluarea din aer prezentă în Himalaya, în timp ce incendiile din vestul SUA au provocat o poluare gravă pe cealaltă parte a continentului, fiind afectat aerul din orașul New York.
În medie, un cetățean de pe glob pierde aproximativ 2,2 de ani din viață din cauza actualului nivel de poluare a aerului. Dacă nu se schimbă nimic, poluarea îi va face pe cetățenii planetei să piardă 17 miliarde de ani.
„Ce altceva de pe planetă îi face pe toți cetățenii planetei să piardă în total 17 miliarde de ani de viață?”, s-a întrebat Greenstone.
Sursa:digi24.ro