Actualitate

2 martie – declarată zi de doliu și recunoștință în Republica Moldova

Documentul include Planul manifestărilor, care vor fi desfășurate în semn de recunoștință a statului și a societății față de meritele deosebite ale veteranilor conflictului armat din anul 1992.

Conform planului, persoanele cu dizabilități de pe urma acțiunilor de luptă și familiile celor căzuți la datorie vor primi ajutor material anual, iar veteranii războiului vor beneficia de un examen medical complex și, în caz de necesitate, tratament spitalicesc și balneosanatorial. De asemenea, urmează a fi organizate expoziții de documente și materiale istorice consacrate eroilor căzuți, competiții sportive și activități educativ-patriotice în cadrul instituțiilor de învățământ.

Totodată, participanții la acțiunile de luptă pentru apărarea integrității și independenței țării se vor întâlni cu recruții, tinerii angajați ai Armatei Naționale, Serviciului de Informații și Securitate și instituțiilor subordonate Ministerului Afacerilor Interne. Evenimentele se vor desfășura cu respectarea strictă a măsurilor de prevenire și control a infecției COVID-19, stabilite în hotărârile Comisiei naționale extraordinare de sănătate publică.

Anul 2022 este declarat anul recunoștinței față de veteranii de război, participanți la acțiunile de luptă pentru apărarea integrității și independenței Republicii Moldova.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *