Social

20 de ani de închisoare pentru 3 omoruri comise cu 14 ani în urmă

În 2010 instanţa de fond l-a achitat în acest dosar. Şeful Inspectoratului General de Poliţie, Ion Bodrug, a comunicat, luni, la o conferinţă de presă, că Druţă este reţinut şi îşi ispăşeşte pedeapsa în penitenciar, transmite IPN.

În afară de acesta, condamnatul este dat în urmărire generală în România şi urmează a fi judecat pentru unele infracţiuni produse pe teritoriul statului vecin.

„La 12 iulie Curtea de Apel l-a recunoscut vinovat pe Ion Druţă. Acesta a fost localizat şi reţinut în Chişinău, în momentul când persoana vroia să se ascundă de către organele de poliţie”, a spus Ion Bodrug. Decizia nu este definitivă şi poate fi atacată în 30 de zile la Curtea Supremă de Justiţie.

Potrivit datelor anchetei, cele 3 victime au dispărut în anul 2000. Bărbaţii au avut o întâlnire cu Druţă în oraşul Ialoveni, după care au fost
neutralizaţi, iar mai târziu împuşcaţi şi aruncaţi într-o fâşie forestieră în regiunea traseului Chişinău – Hânceşti. Osemintele acestora au fost găsite abia după 8 ani.

Ministrul apărării, Dorin Recean, a apreciat activitatea operativă a organelor de poliţie şi a adus la cunoştinţă că ofiţerii care au participat la reţinerea lui Ion Druţă vor fi premiaţi.

Ion Druţă a mai fost judecat de 3 ori, fiind implicat şi în alte crime.
 
IPN

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *