Actualitate

20 de ani sub „umbrela” formatului 5+2! Deputat PAS: Sunt și ”băieți” ceva mai descurcăreți pe ambele maluri ale Nistrului

„A venit aniversarea! se împlinesc 20 de ani de când Moldovioara noastră se simte fericită în capcana ”formatului pentalateral”, instituit la 20 februarie 2002, la Bratislava! Постоянное совещание по политическим вопросам в рамках переговорного процесса по Приднестровскому урегулированию", – „человеческим языком” vorbind, se numește!” a ironizat deputatul Oazu Nantoi, precizând că acest format nu este decât o „vacă stearpă”.

„Noi, blajini și cuminți – așa cum ne-a conceput tătuca Stalin, timp de 20 de ani ne așteptăm de la vaca stearpă a „formatului pentalateral”, cu Rusia în calitate de „mediator”, reîntregirea țărișoarei noastre, care pe hârtie (se are în vedere – Constituția) este și suverană, și unitară și, în special, neutră! Ce e drept, nu chiar toți sunt blajini și cuminți. Sunt și ”băieți” ceva mai descurcăreți pe ambele maluri ale Nistrului. Cândva, în anii 90, se practica schimbul amiabil de echipe de „killeri” între maluri. Pe când azi, sub acoperirea „formatului pentalateral”, „killerii” de ieri au devenit oameni de afaceri respectabili!”, a notat deputatul.

Potrivit acestuia, contrabandiștii timp de decenii fiind aserviți de politicieni și funcționari care, contra plată, protejează schemele de contrabandă, folosindu-se de gaura neagră a Transnistriei, demult au „unit malurile” Nistrului. Nici n-au avut nevoie de politici de confidence building”, finanțate cu milioane de euro de „partenerii de dezvoltare”.

„La comanda ”Sheriff”-ului poliția moldovenească poate „împacheta” pe oricare cetățean al RM pe malul drept și să-l transmită în „mâinile dibace” ale celor cu cagule-n cap de la „ministerul securității de stat” de la Tiraspol, în frunte cu Valerii Ghebos, născut și el pe malul „râului de lacrimi” în raionul Ungheni! Simfonie, protejată inclusiv de bravii noștri procurori, care, de exemplu, timp de cinci ani tot „investighează” răpirea de polițiștii moldoveni a lui Ghervaziuk și Kuzimiceov”, mai scrie Nantoi.

Deputatul observă că între timp, părinții-fondatori ai holdingului ”Sheriff”, pe lângă faptul că au devenit miliardari, au supraviețuit toate guvernările și pe toți președinții RM. „Probabil, au însușit și ei niște metode magice, bazate pe cunoașterea aprofundată a mioritismului. Iar nouă nu ne rămâne decât să ne mândrim de performanțele „fotbalului moldovenesc”, tot de ”Sheriff” întreținut. Așa că, dacă să fim sinceri, puțin cui îi pasă de „aniversări” de tipul celei de azi. Lăsăm șampania nedestupată. Mai ales că nimeni nu știe ce va întreprinde tandemul dement Putin-Lukașenko”, a conchis Oazu Nantoi.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *