Actualitate

20 de jurnaliști străini au fost reținuți de poliție în Belarus

Mai mulți jurnaliști străini au fost reținuți joi după-amiază de poliția din Belarus, informează presa locală.

Presa locală, preluată și de presa internațională scrie că aproximativ 20 de jurnaliști se pregăteau să transmită de la un protest din centrul capitalei Belarusului, Minsk, în momentul în care au apărut polițiștii. Aceștia au confiscat telefoanele jurnaliștilor, le-au reținut documentele și i-au escortat la o secție de poliție.

Nu este clar ce motiv a invocat poliția, pentru a-i duce acolo. Este posibil ca o parte dintre ei să fi rămas fără acreditare din partea autorităților din Belarus și atunci aceasta ar putea să fie justificarea acțiunii.

Suntem la aproape 3 săptămâni de proteste continue față de realegerea președintelui Lukașenko, după alegerile prezidențiale pe care în mod oficial el le-a câștigat, dar pe care Uniunea Europeană nu le recunoaște, opoziția din Belarus le contestă și cere repetarea scrutinului, cum de altfel au cerut și oficiali din mai multe țări.

Singurul care încă îl susține public pe Aleksandr Lukașenko este președintele rus Vladimir Putin, care astăzi a făcut un apel către Lukașenko și către ceilalți actori politici ca să găsească o soluție de ieșire din criză. Este un mesaj al Kremlinului cu două tăișuri, pentru că de fapt nu este clar dacă pe lângă Lukașenko președintele Putin întinde mâna și către opoziția din Belarus, sau este un mesaj oarecum ascuns de susținere a lui Lukașenko.

În interviul pe care l-a acordat, Putin a spus că Rusia își va onora obligațiile pe care și le-a luat față de Belarus, deci ia în calcul o intervenție dacă Lukașenko va cere expres acest lucru

https://radiochisinau.md 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *