Actualitate

21 de ani, vârsta potrivită pentru procurarea alcoolului (VIDEO)

Acesta susține că legea nu permite ca persoanele dependente de alcool să fie tratate cu forța. Ei singuri trebuie să conștientizeze și să se adreseze la medicul de familie, după care la narcolog. „Asemenea specialiști au o sistemă bine pusă la punct de dezintoxicare cu preparate. Totuși, după o lună de tratament, când revine în societate, pentru a nu cădea iar în patima beției, bolnavul trebuie susținut și încurajat de familie” a afirmat Brega.

Un alt remediu contra consumului de alcool este codarea. Practica dată e des întâlnită în R. Moldova, dar care s-a demonstrat de specialiști, că nu este atât de eficientă. Aceasta poate duce la reacții adverse mult mai grave. „Codarea este o etapă ce ține de trecut. Acum practic nu se mai face procedură respectivă, sunt alte preparate mult mai eficiente” a mai adăugat viceprim-ministru.

În cazurile de dependență de alcool, important este dezintoxicarea în prima lună și consultațiile psihologului. Specialiștii în psihologie trebuie să lucreze cu ei cât mai mult în această perioadă. „Noi ar trebui să avem centre de psihologi care să se ocupe cu persoanele care au nevoie de ajutor. Cel puțin, în fiecare policlinică să fie prezent câte un specialist, așa cum se practică peste hotare” a declarat oficialul.

R. Moldova este pe locul doi în lume la capitolul consum de alcool pe cap de locuitor. Dependența de tărie poate cauza peste 60 de tipuri de afecțiuni sau stări patologice. În 2015, aproape patru mii de persoane au ajuns la evidența medicului narcolog, dintre care o mie au fost femei. 

Emisiunea integrală o puteți urmări aici:


Viorica Tcaci, stagiară 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *