Ultima oră

27 Martie 2015: FESTIVALUL INTERNAȚIONAL ”J.S.BACH”, ediția a V-a

Festivalul se va deschide vineri,27 martie, cu un recital de orgă, susținut de reputatul organist maghiar János Pálúr. Programul concertului va include creații pentru orgă de J.S. Bach, dar și o lucrare ce va răsuna în premieră la Chișinău -Messe Solennelle pentru cor și două orgi de celebrul organist și compozitor francez Louis Vierne. Misa va fi interpretată de Corul Național de Cameră și Corul Academiei de Muzică, organiștii János Pálúr și Anna Strezeva, dirijor Denis Ceausov.

Duminică, 29 marite, festivalul va continua cu un recital de pian oferit de Eduard Kunz, unul dintre cei mai valoroși tineri pianiști ruși, inclus de prestigioasa publicaţie BBC Music Magazine în topul celor mai buni 10 pianişti de mâine. El este artist al Societații Filarmonice din Moscova, Laureat al prestigiosului Festival de Muzică Verbier, a făcut parte din artiștii BBC Radio 3 ai Noii Generații și nu în cele din urmă este la nivel mondial Artist Yamaha. Pianistul va interpreta cunoscute lucrări de Bach în transcriere pentru pian de F. Liszt, F. Busoni, A. Siloti, dar și creații de D. Scarlatti, M. Ravel și S. Rahmaninov.

Marți, 31 martie, Zoli TOTH Project din România va prezenta un spectacol neobișnuit, cu genericul ”Bach in ShowBiz”, considerat cel mai nou și inovativ spectacol de fusion de peste Prut. Genul clasic este combinat cu cel pop, rock sau folclor românesc, totul find acompaniat de proiecții video 3D. În program: 17 variațiuni pe teme de J.S.Bach compuse de Adrian Enescu și interpretate de Zoli TOTH Project.

Festivalul va culmina vineri, 3 aprilie, cu o capodoperă din creația instrumentală a lui Bach – Concertele Brandenburgice. Pentru prima dată la Chișinău, toate cele șase concerte vor răsuna într-o singură seară. Evenimentul va fi susținut de Orchestra Națională de Cameră, condusă de maestrul Cristian Florea, avînd ca invitați soliști aerofoni din Ucraina, dar și muzicieni din Republica Moldova.

Începutul concertelor – 18.00. Biletele pot fi cumpărate la casa de bilete a Sălii cu Orgă (022-222528) și online – www.iticket.md.

Partenerul general al Festivalului – BC „Moldova Agroindbank” SA. Partenerii evenimentului sunt: Ministerul Culturii al Republicii Moldova, Institutul Cultural Român „M. Eminescu”, Ambasada Germaniei în Republica Moldova, JTI, Casa Keia, AGEPI, Casa IMAGO, Vinăria Purcari, Hotelul Jazz.

Parteneri media: TV7, TVC21, Grupul de presă „Realitatea”, Maestro FM, TIMPUL, portalurile Diez, Pentru EA, Agora, Artinfint, Iticket.
 
Sursa: organhall.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *