Cultură

5 iunie, ora 17. Expoziție ASAGAYA – „Post Soviet Kids”

Festivalul Industriilor Creative

„Post Soviet Kids” este o inițiativă creativă, care face să dispară granițele dintre arhitectură și artă, cultură și incluziune socială, pentru ca designul să poată să găsească soluții la problemele actuale.

Expoziția de fotografie prezentată în cadrul Festivalului Industriilor Creative își propune să atragă atenția asupra unor aspecte culturale precum clădirile moderniste care prezintă o resursă publică de valoare artistică și istorică care trebuie exploatată și folosită în avantajul societății.Prin intermediul expoziției va fi prezentată noua colecții de haine „ASAGAYA” care este realizată prin adoptarea esteticii industriale, simplitatea și claritatea formelor.

Descrierea conceptului „Post Soviet Kids”

Reutilizarea clădirilor istorice este o practică arhitecturală globală, cu exemple de refuncționalizare de succes în toate țările europene. Este o perioadă reprezentativă a elementelor de arhitecturămodernă care a influențat stilul local.Scopul este protejarea arhitecturii moderniste pentru că se pierd elemente valoroase și imaginea generală ce degradează odată cu edificiile.

Multe din construcțiile existente ce aparțin perioadei modernismului socialist au valoare istorică și arhitecturală și nu se află într-o stare de conservare adecvată.

Activitatea este concepută și realizată de brandul local de fashion ASAGAYA în cadrul programului Creative Residency lansat de Artcor.

Expoziția se desfășoară drept parte a Festivalului Industriilor Creative 2022, ce va avea loc în perioada 1-5 iunie la Chișinău. Activitatea este susținută de Proiectul Tehnologiile Viitorului, finanțat de Usaid Moldova și Embassy of Sweden in Chisinau, precum și Fundația Moldcell. 

Intrarea la expoziție este liberă.

Data și ora: 5 iunie, duminică, la orele 17:00. Artcor – Str. 31 august 1989, nr. 137.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *