Moldova

Curat, europeni! 52% din moldoveni cred că Ucraina trebuie să cedeze teritorii Rusiei. Majoritatea moldovenilor îi văd pe ruși ca parteneri strategici și aliați

Majoritatea moldovenilor, adica 52% din participanții la sondaj consideră că războiul trebuie stopat cât mai rapid, chiar dacă acest lucru ar însemna ca Ucraina să cedeze teritorii Rusiei. Aproape în jumătate cred că Ucraina trebuie să-și recupereze toate teritoriile, chiar dacă războiul va fi mai lung și mai mulți ucraineni vor fi uciși sau vor fi nevoiți să se refugieze.

Iar 8% sunt de părere că dominația Vestului asupra lumii trebuie oprită, chiar dacă aceasta ar însemna acceptarea agresiunii teritoriale rusești împotriva Ucrainei.

În ceea ce privește atitudinea Rusiei față de Republica Moldova, cei mai mulți moldoveni, 41,3% afirmă că Federația Rusă este un partener necesar cu care trebuie să colaborăm strategic. 16,1% consideră că Rusia e un adversar cu care suntem în conflict și 15,3% – un stat neprietenos cu care trebuie să fim în competiție. Doar 14,4% din cetățenii participanți la sondaj cred că Kremlinul este un aliat care are aceleași valori și interese cu țara noastră.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


comentarii

  1. Propaganda tv rusa si indobitocirea populatiei de catre biserica ortodoxa rusa, care a blagoslovit razboiul si-au facut treaba.
    Numai interzicerea COMPLETA a posturilor tv.rusesti ca in Tarile Baltice, precum si a bisericii fsb-lui pe teritoriul R.Moldova, pot schimba situatia.
    Guvernarea nu este in stare sa opreasca acest dezmat, dar se plange de destabilizari, etc. VORBE GOALE!
    Introduceti regim de vize cu statul agresor si aplicati in sfarsit legea impotriva separatismului, cu care numai prostiti lumea.
    Daca guvernarea se lasa corupta si nu v-a aplica legea, atunci valul UNIRII v-a fi inevitabil..

  2. Întrebarea trebuie pusa fără alte comentarii de subiectivitate, în care moartea de om este emoțională, fata de cedarea de teritorii mai materiala, dar care poate presupune alte morți de oameni mai târziu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *