Politică

90 de persoane vor fi amendate pentru că au purtat „lenta”, în timp ce sute de mii au văzut cum Dodon și Voronin își șterg picioarele de legea din R. Moldova. PAS – fără reacție

În cadrul marșurilor desfășurate astăzi în mai multe localități din R.Moldova, polițiștii au înregistrat până la această oră doar 42 de contravenții în care sunt vizate tocmai 90 de persoane. Anunțul a fost făcut de către șeful IGP, Viorel Cernăuțeanu.

Din numărul total de persoane documentate, 24 au fost deja identificate într-un timp „record” de poliția din R: Moldova, și au fost deja întocmite 12 procese-verbale pentru „răspândirea atributelor și simbolurilor general cunoscute ce sunt utilizate în contextul unor acțiuni de agresiune militară, crime de război sau crime împotriva umanității, precum și al propagandei sau glorificării acestor acțiuni”.

De menționat că printre cei care au purtat astăzi panglica Sf. Gheorghe se numără politicieni controversați în jurul cărora plansează grave suspiciuni de corupție precum Dodon sau Voronin. Legea a fost sfidată și de „popa” Marchel – cunoscut pentru atitudinea sa pro-rusească, dar și mai mulți deputați socialiști din Parlamentul R.Moldova, precum și „colegi” de-ai lor din Adunărea Populară din UTA Găgăuzia.

Legea interice afișarea panglicii Sf. Gheorghe și prevede amenzi de la 4500 la 9000 lei, sau muncă neremunerată în folosul comunității de la 30 la 60 de ore.

Rușii din R. Moldova visează ca Putin să ordone armatei ocuparea Chișinăului, PAS se face că plouă și lipește abțibilduri cu hulubași

Dodon sfidează legea, PAS – fără reacție

După ce s-au hrănit bine din banii din „kulioace”, atât Dodon, cât și Voronin au de unde să plătească o amendă de câteva sute de euro. Sfidarea lor a fost televizată și arătată pe toate portalurile de știri. Cetățenii simpli au putut urmări în direct cum legea din R. Moldova este călcată în picioare și nimeni nu le-a făcut nimic.

Miza pro-rușilor în frunte cu Dodon, este să le arate celor cu viziuni pro-fasciste din R. Moldova, că legea poate și trebuie să fie încălcată dacă asta convine Rusiei.

Cel mai probabil Guvernarea PAS va încerca în următoarele zile să camufleze acest eșec prin niște anunțuri privind… integrarea în UE.

Dar, despre ce fel de integrare poate merge vorba când aproape jumate din populație visează ca acest stat (semi-eșuat) să fie invadat de fasciștii ruși, și eliberat, din nou (sic), de români…

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Timpul.md şi pe TELEGRAM!


Adrian Popa

Adrian Popa a urmat mai multe programe de formare academică în țară și străinătate, are pregătire în domeniile științe politice, relații internaționale și studii de securitate.

comentarii

  1. „Țara” pluii. Și-au făcut rușii mendrele din toate pozițiile în respublica neutrină moldoivănescî.
    Iar prostalanii majoritari stau și se holbează ca jițelu la poartî nouî. Găini fărî cap, „educație” canci, minte așișderea…

  2. Si ceilalti molotoveni unde erau, de nu au aruncat cu vopsea rosie pe Dodon & Co., cum au facut aia in Polonia cu ambasadorul rus? Ce faceau molotovenii, de n-au zis nimic? Si ma mai intreb daca era tot asa tacere, daca marsaluiau romanii, cu steagul tricolor, prin Chisinau.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *