Război

97% din armata rusă implicată în războiul din Ucraina, avertizează secretarul britanic al apărării

Secretarul britanic al apărării, Ben Wallace, a atras atenția asupra implicației masive a armatei ruse în conflictul din Ucraina. Conform afirmațiilor sale, 97% din armata rusă este implicată în acest conflict, ceea ce afectează atât securitatea Ucrainei, cât și cea a Europei. Acest avertisment vine în contextul unei noi ofensive majore a Rusiei în Ucraina.

Întrebat dacă este îngrijorat de faptul că sprijinul Marii Britanii pentru Ucraina reprezintă un cost prea mare pentru propria capacitate militară a Regatului Unit, Wallace spune că cele două chestiuni nu se „exclud una pe alta”.

„A ajuta Ucraina să învingă Rusia în Ucraina contribuie de fapt la propria noastră securitate acasă”, a subliniat el.

„Dacă 97% din armata rusă este acum angajată în Ucraina, cu o rată de pierderi foarte, foarte mare, și cu o potențială eficacitate de luptă redusă cu 40%, și aproape două treimi din tancurile lor distruse sau avariate, acest lucru are un efect direct asupra securității Europei”, a explicat secretarul britanic al apărării.

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a spus luni, înaintea reuniunii miniștrilor Apărării din statele NATO, că noua ofensivă majoră a Rusiei în Ucraina a început deja.

„Vedem cum trimit mai multe trupe, mai multe arme, mai multe capabilități. Este clar că ne aflăm într-o cursă logistică. Capabilități cheie precum muniția… trebuie să ajungă în Ucraina înainte ca Rusia să poată prelua inițiativa pe câmpul de luptă”, a declarat secretarul general al NATO.

Șeful Serviciului de informații al apărării din Ucraina, Kyrylo Budanov, a spus recent într-un interviu pentru Washington Post că aproximativ 326.000 de soldați ruși luptă în prezent în Ucraina.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *