Actualitate

A promis un ton mai ferm cu Rusia și China. Ecologista Annalena Baerbock, prima femeie șefă a diplomației germane

Copreședintele Verzilor Germani, Annalena Baerbock, va deveni noul ministru de externe al țării și, astfel, va fi prima femeie care va ocupa postul, a anunțat partidul său joi seară, potrivit AFP.

Ecologista în vârstă de patruzeci de ani, candidată la postul de cancelar la ultimele alegeri legislative, va prelua funcția la începutul lunii decembrie, în cadrul coaliției guvernamentale formată miercuri cu social-democrații și liberalii.

Verzii au anunțat, de asemenea, că celălalt copreședinte al lor, Robert Habeck, va conduce un „super-minister” care reunește Clima și Economie.

Annalena Baerbock îl va înlocui pe social-democratul Heiko Maas la Ministerul de Externe. Ea va fi, de asemenea, cea mai tânără persoană care a ocupat postul din istoria Germaniei.

În timpul campaniei electorale recente, oficialul de mediu a promis că va da o nouă viață diplomației germane, în special adoptând un ton mai ferm față de Rusia și China.

Uniunea Europeană are nevoie de „o politică externă puternică a Germaniei, deschisă, dar activă”, a argumentat Annalena Baerbock în mai în fața thinktank-ului Consiliului Atlantic.

Opozantă a gazoductului Nordstream 2, care ar trebui să permită transportul gazelor rusești, acest avocat specializat în drept internațional consideră că „o altă abordare față de regimurile autoritare” este „o întrebare cheie” pentru viitorul guvern”, pentru siguranța noastră și pentru valorile noastre”.
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *