Actualitate

Abonează-te la TIMPUL şi POȚI câştigă 16 VOLUME de lux!

7 milioane de ani de istorie, aproape 6.000 de pagini cu peste 8.000 de imagini color.

Vlad Mischevca, dr., conferenţiar, cercetător la IISD al AŞM:

"Cărţile în format electronic, oricât de accesibile ar fi în prezent, nu pot substitui o bibliotecă tipărită, o bibliotecă clasică. Iar lucrările enciclopedice sunt un instrument de lucru pentru cititorul de orice vârstă şi nivel de instruire. Fie că eşti preşedinte de bloc, de ONG, de partid sau de ţară – vei simţi deseori necesitatea de a savura din Cartea cunoaşterii, în forma ei cea mai laconică şi veridică a unei sinteze pe înţelesul tuturor – Enciclopedia. Iar dacă dorim să ne aprofundăm în trecutul tumultos al Istoriei omenirii, puţine sunt ediţiile ce pot concura cu seria recent lansată de către Editura Litera, deoarece nimic mai accesibil (ca preţ şi calitate) şi captivant decât această Cronică ilustrată a omenirii nu găseşti în chioşcurile şi librăriile din Republica Moldova.

În cele 16 volume (scrise de autori din Germania în 2008 şi traduse anul trecut în limba română) editate într-o ţinută poligrafică elegantă, găsim o abordare modernă, dinamică şi interdisciplinară a istoriei umanităţii. Însumând peste 5.500 de pagini cu informaţii generale, dar şi cu detalii semnificative, susţinute vizual de peste 8.000 de imagini color, cărţile structurează o viziune complexă şi fascinantă a lumii noastre de-a lungul mileniilor.

1. Începuturile omului şi culturile timpurii (7 mln. ani – 1000 î.Hr.).
2. Grecia şi Antichitatea clasică (1000 – 323 î.Hr.).
3. Roma şi elenismul (323 – 27 î.Hr.)
4. Apogeul şi criza Imperiului Roman (27 î.Hr. – 313 d.Hr.)
5. Antichitatea târzie, Imperiul Carolingian, Evul Mediu timpuriu (313–1204).
6. Din Evul Mediu în epoca modernă (1204-1648).
7. Absolutism, Iluminism şi Revoluţie (1648-1793).
8. Noua ordine în Europa şi Restauraţia (1793-1849).
9. Revoluţia industrială şi spiritul naţional (1849-1871).
10. Perioada imperialismelor (1871-1914).
11. Primul Război Mondial şi urmările lui (1914-1933).
12. Naţional-socialismul şi al Doilea Război Mondial (1933-1945).
13. Împărţirea lumii postbelice (1945-1961).
14. De la Războiul Rece la coexistenţă (1961-1973).
15. Sfârşitul conflictului Est-Vest (1973-1989).
16. Noua ordine mondială (1989 – prezent).

Cărţile istorice din colecţia „Cronica ilustrată a omenirii” acoperă durata de timp de la apariţia omului cu raţiune (acum 7 milioane ani), până în prezent, structurate în 16 compartimente, nu atât după perioade, cât după importanţa evenimentelor, după impactul pe ce l-au avut asupra civilizaţiei umane.

Seria este menită publicului larg de cititori: copii, tineri, adulţi. Volumele sunt compacte, original şi interesant structurate, dotate cu imagini şi informaţii de ultimă oră, ceea ce vine în ajutor profesorilor de istorie şi tineretului studios de la licee şi facultăţi.

Informaţia, deşi este foarte bogată, în unele cazuri caracterizând în detalii minuţioase evenimentele din diverse colţuri ale lumii, nu este plictisitoare, din contra, creează noi teme de explorare, incită interesul, predispune spre noi şi noi descoperiri. Abordarea modernă, dinamică şi interdisciplinară a istoriei umanităţii deschide orizonturi, creează o imaginaţie lucidă a evenimentelor, oferă reţeta formării unei culturi generale moderne în câteva ore de lectură pe zi. Viziunea largă şi detaliată a evenimentelor ne permite să conştientizăm care este locul omului în univers şi locul personal în cadrul lumii, să ne cunoaştem posibilităţile şi limitele.

Aceste istorii pot fi citite în cadrul familiei, apropiind copii de părinţi, care fără mult efort vor reuşi să joace rolul unui profesor vizat în istorie".

Folosiţi şansa oferită de TIMPUL şi norocul poate fi de partea dumneavoastră!

Paşii pentru a intra în concurs:
Pasul 1: Mergeţi la cel mai apropiat oficiu poştal.
Pasul 2: Cereţi de la lucrătorul poştal care vă deserveşte o fişă de abonament.
Pasul 3: Completaţi fişa de abonament cu datele personale şi indicaţi în dreapta sus ediţia la care doriţi să vă abonaţi. În concurs vor intra toate abonamentele perfectate pentru o perioadă de la 6 la 9 luni pentru ediţiile de cotidian (luni-joi), săptămânal (vineri) sau complet (luni-vineri).
Pasul 4: Faceţi o copie la fişa de abonament şi o expediaţi sau o aduceţi la redacţia TIMPUL (pe str. Al. Şciusev, nr. 98) sau o trimiteţi scanată la adresa electronică concurs@timpul.md. Fişa trebuie să fie însoţită de un talon în care să indicaţi numele, prenumele, numărul de telefon, adresa poştală şi/sau adresa electronică.

Perioada desfăşurării concursului: 1 februarie – 26 martie 2012.
Fiecare fişă de abonament contează.

Abonaţi-vă chiar astăzi la TIMPUL – ziarul care relatează faptele aşa cum sunt ele. 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *