Actualitate

Accident aviatic în Milano: Miliardarul Dan Petrescu, soția sa și fiul său Dan Ștefan Petrescu, printre victime / Cine este misteriosul om de afaceri

Un avion privat s-a prăbuşit, duminică, în apropiere de Milano, accident soldat cu moartea celor şapte pasageri şi a pilotului. Potrivit presei italiene, avionul era înmatriculat în România.

AFP notează că aparatul de zbor, un Pilatus PC-12 care a decolat de pe aeroportul milanez Linate cu destinaţia Olbia, s-a prărbuşit la cinci minute după decolare, duminică după-amiază, la San Donato Milanese, localitate situată la sud-est de Milano.

“Avionul avea un motor în flăcări şi a căzut direct, fără să existe manevre”, a declarat un martor.

Pilatus PC-12 este un avion echipat cu turbopropulsor monomotor şi poate fi folosit pentru transport de mărfuri sau pentru transportul de pasageri, numărul acestora fiind limitat la 9.

Potrivit Corriere della Sera, la bordul avionului privat prăbușit duminică la periferia orașului Milano se aflau Dan Petrescu, 68 de ani, un bogat om de afaceri român cu cetățenie germană, și soția sa, 65 de ani, născută în România cu cetățenie franceză. Printre victime se numără și fiul său, Dan Stefan Petrescu, în vârstă de 30 de ani, indicat inițial ca pilotând avionul, născut la München și, de asemenea, cu dublă cetățenie.

Cine este misteriosul miliardar

Petrescu este cunoscut în România ca un antreprenor imobiliar de succes, unul dintre cei mai bogați oameni din țară, proprietar de hipermarketuri și galerii comerciale.

Dan Petrescu, supranumit ”miliardarul din umbră”, a fost partenerul de afaceri al lui Ion Ţiriac imediat după Revoluţie, iar averea de miliarde de euro a făcut-o din afaceri imobiliare. Acesta era foarte discret: conducea maşini vechi şi se îmbrăca modest. Extrem de discret, Dan Petrescu a câştigat sume uriaşe din imobiliare.

Zeci de supermarketuri din ţară sunt construite pe terenurile sale, iar lunar încasează milioane de euro din chirii. Aşa a ajuns la o avere de aproximativ 3 miliarde de euro, fiind acum cel mai bogat român.

Necunoscut publicului larg şi îmbogăţit la începutul anilor ’90 ca angajat al grupului de firme Ţiriac, Dan Petrescu a făcut miliarde de euro.

Un avion privat de mici dimensiuni înmatriculat în România YR-PDV s-a prăbușit duminicăpeste o clădire goală de la marginea orașului italian Milano, anunță Reuters. Toți cei opt oameni de la bord au murit, potrivit poliției. Printre morți s-ar afla și un copil. Avionul făcea un zbor de pe aeroportul Linate din Milano, după ce pe 30 septembrie a făcut drumul de la București la Milano. Mai mulți martori au relatat că au văzut cum de la motorul avionului ieșeau flăcări și fum chiar înainte să se prăbușească.

Potrivit informațiilor comunicate MAEde autoritățile italiene reprezentanților oficiului consular român, din cercetările efectuate până la acest moment, rezultă că printre persoanele decedate se află doi cetățeni români, cu dublă cetățenie.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *