Sănătate

Aceste 3 moduri te vor ajuta să-ți întărești sistemul imunitar în sezonul rece

Dar că să fii în formă maximă pentru a te bucura de tot ce are acest sezon de oferit, este important să-ți menții sistemul imunitar la cote ridicate (după cum știi, schimbările de sezon pot crea probleme la acest capitol).

Asigură-te că dieta ta e bogată în nutrienți

O dietă diversă, bogată în legume, fructe și cereale integrale este esențială pentru sănătate. Dar trebuie să știi că există anumiți nutrienți care joacă un rol important în susținerea sistemului imunitar. De exemplu, medicii sugerează să consumi alimente bogate în vitamina C, precum ardei grași, portocale și morcovi. În plus, semințele de dovleac și năutul (dar și carnea roșie) sunt bogate în zinc și grozave pentru întărirea sistemului imunitar.

Dormi cât trebuie

Este important să fii preocupat de întărirea imunității pe tot parcursul anului, dar cu atât mai mult în timpul tranzițiilor sezoniere. În această perioadă, este esențial să te ții de obiceiurile sănătoase, precum somnul de calitate. Acesta ține sub control producția de cortizol (hormonul stresului) și oferă sistemului imunitar o pauză pentru a se odihni, a se reface și a produce celule.

Petrece timp în natură

Timpul petrecut afară, fie că e vorba de plimbări sau jogging, sprijină sistemul imunitar în trei feluri distincte: îți crește nivelul de vitamina D în corp, încurajează mișcarea și ajută la managementul stresului. Ținerea sub control a stresului este întotdeauna un factor cheie atunci când vorbim de întărirea sistemului imunitar. Asigură-te că îți oferi săptămânal pauze pentru o rutină consistentă de grijă de sine – e important să faci lucruri care să-ți hrănească sufletul.

Ține aproape aceste trei indicații și bucură-te de un sistem imunitar puternic!

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *