Adevarăt sau fals? Dilemele frumuseţii!
1. Produsele scumpe iti asigura un ten perfect
Nimic mai fals! In general este gresita asocierea unor firme de renume cu solutionarea garantata a problemelor. Stim deja ca vedetele care fac reclama produselor glossy in reviste beneficiaza de retusuri considerabile in photoshop pentru a obtine un ten impecabil. De aceea, nu intotdeauna un produs scump garanteaza un ten de vis. Produsele naturiste sau alte cosmetice care nu sunt la fel de bine promovate, se dovedesc deseori mult mai eficiente.
De asemenea, sa nu uitam de mastile preparate acasa, care pot inlocui cu succes o masca exfolianta scumpa, dar ineficienta.
2. Lotiunea anticelulitica face minuni
Daca masajul nu este insotit si de exercitii aerobice, multa miscare si o dieta bazata pe foarte multe lichide, aceasta lotiune iti va lasa cel mult o piele catifelata, nimic altceva. Sa nu uitam ca aparitia celulitei este favorizata in primul rand de haine foarte stramte care nu permit pielii sa respire si lipsa de miscare. O crema anticelulitica nu va face minuni, daca nu este asociata unui regim special, bazat pe foarte mult sport. De asemenea, nu trebuie confundat masajul de relaxare cu masajul anticelulitic. Cel din urma este mult mai puternic, uneori chiar dureros, stimulandu-se astfel supletea si elasticitatea pielii.
3. Cremele de fata sunt potrivite pentru orice tip de ten
Gresit. Inainte de a cumpara o crema trebuie intotdeauna sa iti cunosti tipul de ten. Industria cosmetica ofera o gama larga de produse. Insa, daca ai tenul gras si iti cumperi o crema pentru ten normal sau mixt, nu vei obtine rezultatele dorite. De asemenea, nu uita de varsta si de anotimp. Nu folosi cremele anti-rid decat daca ai varsta potrivita si vara, nu uita de cremele cu SPF.
4. Cum recunoastem tipul de ten
Pentru un rezultat cat mai precis, ar fi ideal sa apelezi la sfatul unui cosmetician. In anumite farmacii dermo-consultantii iti stau la dispozitie si cu ajutorul unui aparat iti pot identifica foarte simplutipul de ten. Insa, daca timul nu-ti permite foarte multe, poti afla foarte usor si acasa.
Aseaza-te in fata oglinzii si examineaza-ti tenul cu atentie. Tenul gras este cel usor de identificat: puncte negre, cosuri, luciu excesiv. Tenul uscat se exfoliaza foarte repede si uneori ai senzatia ca pielea te strange. Tenul mixt poate fi o combinatie intre cele doua tipuri de ten, cu un luciu proeminent in zona T.
5. Cum “purtam” fardul de pleoape
Depinde foarte mult de tipul machiajului pe care vrei sa-l realizezi dar si de culoarea ochilor. In general este bine sa mergi pe contraste calde. Fardul in aceeasi nuanta cu tinuta, ochii sau accesoriile s-ar putea sa fie prea mult. In plus, cand te machiezi, pune-ti in valoare culoarea ochilor folosind o nuanta diferita, in contrast. Pasatreaza tinuta intr-o coloare simpla si alege aceeasi nuanta pentru lacul de unghii, accesorii si fard. Combinatie de doua culori, deschis la interior si inchis spre coltul pleoapei este o alta varianta potrivita.
6. Tratamentul varfurilor despicate
Pentru varfuri despicate nu exista un alt tratament mai bun decat tunsul. Chiar daca ai auzit de atatea produse minune ca iti asigura refacerea parului degradat, aceasta este cea mai buna solutie. Odata deteriorate, aceastea trebuie indepartate pentru a permite cresterea sanatoasa a parului. Abia dupa ce ai tuns varfurile tocate, poti incepe un tratamen de regenerare a parului. In timpul verii, soarele si apa de la strand sunt principalii vinovati pentru parul deteriorate.
7. Sampoane de firma vs. sampoane simple
Intr-adevar exista firme consecrate care promoveaza produse foarte bune. Insa, foarte putine. Si, nu in ultimul rand fiecare persoana poate reactiona diferit la orice produs. De aceea, daca folosesti un sampon care nu iti ofera rezultatele dorite, ba mai mult, te-ai trezit si cu alte “beneficii”: matreata sau alergii, nu ezita sa-l schimbi cu un altul mai ieftin, in special daca ai primit recomandarea de la o persoana avizata.
8. Corectarea varicelor
In primul rand, aminteste-ti ce anume favorizeaza aparitia varicelor. Daca nu sunt ereditare, aceastea apar datorita statului prea mult in picioare, ciorapilor sintetici foarte stramti si nu in ultimul rand, din cauza pantofilor extrem de inalti. Cremele sau unguentele nu pot pot face mari minuni. De aceea poti incerca sa le corectezi printr-un stil mai sanatos si miscare.
Sursa: Timpul.md
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!