Sănătate

Adevărul despre Pfizer! Toți cei vaccinați trebuie să afle chiar acum

Vești importante pentru toți care s-au vaccinat cu Pfizer! Reduce transmisia virusului între membrii familiei

În multe țări, programele de vaccinare au început, iar cercetătorii consideră că vaccinarea rapidă la nivel mondial va fi cheia pentru oprirea pandemiei. Pe lângă asigurarea protecției directe împotriva virusului SARS-CoV-2, vaccinurile pot oferi și beneficii indirecte la nivel de populație. Oamenii de știință spun că dacă vaccinul are capacitatea de a împiedica transmiterea virusului de la o persoană infectată, dar vaccinată, la una sănătoasă, atunci vaccinul poate ajuta la oprirea pandemiei.

Poate un individ vaccinat să transmită COVID-19 unei alte persoane?

În prezent, sunt disponibile studii foarte limitate care arată efectele vaccinării asupra transmiterii SARS-CoV-2. În aceste studii limitate, cercetătorii au indicat o scădere a transmiterii în gospodării și în rândul lucrătorilor din domeniul sănătății care sunt vaccinați.

În plus, studiile anterioare au raportat, de asemenea, că vaccinurile pot determina o reducere a încărcăturii virale în tractul respirator superior al pacienților cu COVID-19, ceea ce reduce ulterior șansele de răspândire virală.

Un studiu realizat în Scoția și Finlanda a arătat o reducere a transmisiei în rândul membrilor gospodăriei persoanelor vaccinate, în comparație cu lucrătorii din domeniul sănătății care sunt nevaccinați.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *