Cultură

(Afiș cultural) Când și de ce nu e bine să stai acasă

„Al 4-lea” în Republică
Când: ora 18.30
Unde: Biblioteca Națională a Republicii Moldova
De ce: Este vorba despre lansarea primului roman semnat de Moni Stănilă. „Al 4-lea” este cea de a patra carte a autoarei Moni Stănilă. „Am citit romanul lui Moni Stănilă, „Al 4-lea”, manuscrisul, de fapt. Foarte intens, de la prima la ultima pagină, cum n-ar putea scrie vreun prozator, o povest(ir)e foarte tare, psihologic-existenţială, actuală, în acelaşi timp de aici şi acum, dar şi de oriunde altundeva, o naraţiune încordată, un subiect la limită, un personaj fragil, asocial, atemporal şi de neuitat, un roman foarte viu”, spune Mihail Vakulovski.

Spectacolul „Zgomote din culise”
Când: ora 18.00
Unde: Teatrul „Mihai Eminescu”

Concert „Groovelight”
Când: ora 21.00
Unde: JazzCafe
De ce: „Groove Light Acoustic Band”, compusă din interpreta Svetlana Sergheeva, saxofonistul Dmitrii Sergheev și chitaristul Dmitrii Tampei, vă vor cuceri cu versiunea originală a celor mai populare melodii, iar odihna vă va cufunda în cea mai lejeră și plăcută atmosferă fiind luminată de sunetele instrumentelor muzicale.

11 ianuarie

Spectacolul „Pomul vieţii”
Când: ora 18.00
Unde: Teatrul „Mihai Eminescu”
De ce: Spectacolul „Pomul vieţii” este povestea tristă a oamenilor calzi, emotivi, temperamentali, care sorb cu patimă din cupa suferinţelor omeneşti. Condimentarea spectacolului cu efecte comice este oportună, evoluţia actorilor atingând coardele sufletului omenesc.
E un spectacol care denunţă metehnele societăţii noastre. Versurile lui Matcovschi: „Sfântă ni-i casa, din leagăn de dor ce coboară" exprimă un adevăr simplu şi profund al protagoniştilor spectacolului. „Pomul vieţii” ne îndeamnă să oprim suferinţa pentru totdeauna.

12 ianuarie

Spectacolul „Omuleţii de zăpadă”
Când: ora 11.00
Unde: Teatrul „Licurici”

Spectacolul „Cenuşăreasa”
Când: ora 12.00
Unde: Teatrul „Luceafărul”

Opera „Evgheni Oneghin”
Când: ora 16.00
Unde: Teatrul Național de Operă și Balet
De ce: Opera după romanul omonim de Alexandr Puşkin, a apărut la sugestia cântăreței E. Lavrovskaia, în luna mai a anului 1877. Iniţial, compozitorul P. Ceaikovski a trecut cu vederea această propunere, însă mai târziu, entuziasmat de acest subiect, începe lucrul cu mare ardoare asupra unei noi opere. Acţiunea se petrece la conacul familiei Larin, la Petersburg în sec. XIX.

Spectacolul „Panică la Grand Hotel”
Când: ora 18.00
Unde: Teatrul „Mihai Eminescu”

Seara „Femme Fun”

Când: ora 17.00
Unde: Teatrul Spălătorie
De ce: De ziua lui Alice Paul, sufrageta americană şi militanta pentru drepturile femeilor, se anunţă „Femme Fun”, un spaţiu feminist pentru femei, bărbaţi şi toţi ceilalţi: muzică, proiecţia filmului indie despre femei „Frances Ha” și poezie feministă.
Preț: 30 lei

13 ianuarie

Spectacolul „Iubirea la proști”
Când: 18.30
Unde: Teatrul „E. Ionesco”
De ce: O comedie domestică, după un text de Francis Veber, în regia lui M. Chris Nedeea, din România. Este povestea lui Pierre, directorul unei edituri franceze, care are obiceiul de a participa la dineuri cu proşti, un fel de petreceri burgheze la care anumiţi invitaţi vin însoţiţi de un „prost” spectaculos, și care nu ştie că îi revin onoarea şi plăcerea de a fi bătaia de joc a participanţilor la dineu preţ de o seară. În seara cu pricina, Pierre se îmbolnăveşte şi nu mai merge la dineu, unde era aşteptat împreună cu François Pignon, un jovial şi binevoitor conţopist, pasionat de modele în miniatură din chibrituri, care urma să joace rolul prostului ce face deliciul tuturor. Şi îl joacă, dar nu la dineu, ci acasă la Pierre, unde totul devine imprevizibil, totul se încurcă, înaintând spre un deznodământ în efect de domino.
Preț: 50, 60, 80, 90, 100 lei (Elevii (16+) și studenții au reduceri de 50% la bilete)

14 ianuarie

Concert simfonic „De ziua culturii naționale”
Când: ora 18.00
Unde: Filarmonica Națională „Serghei Lunchevici”
De ce: Orchestra Simfonică a Filarmonicii Naţionale, în frunte cu prim-dirijorul Mihail Agafiţa, și dirijorul Octav Calleya, din Spania, Capela Corală Academică „Doina” condusă de prim-dirijoarea Ilona Stepan și soliştii Ilinca Dumitrescu și Cristian Florea vor interpreta uvertura „Poet şi ţăran” și „Concertul pentru violoncel şi orchestră”.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *