ActualitatePoliticăUltima oră

Alaiba îl atacă pe Ceban: Despre masacrul din Bucea și alte localități din Ucraina ai ceva de zis, ipocritule?

Deputatul PAS, Dumitru Alaiba, nu pierde nici o ocazie de-al „atinge” pe Ion Ceban. Acesta se arată nemulțumit de tăcerea lui Ceban, față de genocidul din Bucea, Ucraina.

Alaiba afirmă că, atunci când s-a negociat de către Republica Moldova cu Federația Rusă prețul la gaz, iar când a fost aplicat sechestru pe un teren municipal, primarul Capitalei a declarat că „este un genocid”.

Acum, deputatul se întreabă de ce Ion Ceban tace și nu spune nimic despre masacrul rușilor din Ucraina, unde au lăsat în urma lor sute de cadavre ale civililor.

„În ultima jumătate de an primarul apolitic Ion Ceban a utilizat total ne la locul său cuvântul „genocid” de cel puțin două ori. De exemplu, prețul negociat la gaze era „genocid”. Și un sechestru pus pe un teren din Chișinău tot era „genocid”. Despre masacrul din Bucha și din alte localități din Ucraina ai ceva de zis, ipocritule? Sau tot ai de gând să taci? Sau ai să-i dai cu „poate-i drept, poate nu” cum o face Chicu?”, întreabă parlamentarul.

Precizăm că, în urma retragerii militarilor ruși din mai multe regiuni din Kiev, autoritățile ucrainene au descoperit sute de civili omorâți de soldații ruși, care aveau mâinile legate la spate și executați în cele mai îngrozitoare moduri. De asemenea, au fost depistate cadavrele localnicilor înhumate într-o groapă comună, iar pe străzi au fost lăsați să zacă zeci de cetățeni omorâți fără nici o vină.

Firesc că Rusia a respins acuzațiile că ar fi vinovată de aceste orori, acuzând Ucraina că ar fi înscenat toate aceste lucruri pentru a sensibiliza și mai mult occidentul pentru a beneficia de ajutor.

Sursa: Realitatea.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *