Social

ALARMANT! Cinci persoane, dintre care trei minori, transportate la spital, după ce s-au intoxicat cu monoxid de carbon

Cinci persoane, dintre care trei minori, au ajuns la spital intoxicați cu fumul emanat de la soba defectă. Incidentele au avut în ultimele 24 de ore, în două familii din diferite localități.

Primul caz de intoxicație a fost înregistrat într-o familie din orașul Sîngera, joi, 09 martie. Un bărbat de 43 de ani, dar și copiii acestuia, un băiat de 13 ani și o fată de 12 ani s-au intoxicat cu fumul emanat de la soba defectă. Persoanele au fost transportate la spital de către un echipaj al Serviciului de asistență medicală urgentă. La moment starea acestora este satisfăcătoare.

Un alt caz, în care a avut de suferit o familie a fost înregistrat în dimineața zilei de vineri, 10 martie, la ora 02:45, în orașul Ștefan Vodă. O tânără de 24 de ani, dar și un băiat de 7 ani au fost transportați de urgență la spitalul raional, după ce, cel mai probabil s-au intoxicat cu produsele de ardere, în urma utilizării unei sobe defecte. La moment, starea acestora este stabilă.

Din fericire, nici în una dintre locuințe nu au avut loc incendii. Toate circumstanțele producerii incidentelor urmează a fi stabilite.

În acest context, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență îndeamnă repetat oamenii să respecte cu strictețe regulile de exploatare a surselor de încălzire, cum ar fi sobele alimentate cu combustibil solid și gazos.

„Pentru evitarea intoxicației cu monoxid de carbon, persoanele sunt rugate să verifice starea acestora înainte de exploatare, iar în cazul în care depistează fisuri și nereguli să le înlăture pentru a nu-și pune viața în pericol. Specialiștii recomandă aerisirea sistematică a încăperilor și stingerea focului din sobe pe parcursul nopții”, se arată în mesajul reprezentanților IGSU.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *