Social

Alarmant! Nivelul de poluare a aerului în Chișinău continuă să se mențină la un nivel ridicat

Nivelul de poluare a aerului în municipiul Chișinău continuă să se mențină la un nivel ridicat. La sfârșit de an s-au înregistrat depășiri ale mediei zilnice cu 2,8 ori pentru poluanții atmosferici PM10, anunță Agenția de Mediu într-un comunicat de presă, scrie Deschide.md.

Potrivit sursei citate, depășirea semnificativă a fost condiționată atât de condițiile meteorologice, cât și de nivelul ridicat a traficului rutier, fumul și funinginea de la încălzirea locuințelor.

Influența sectorului cald în combinație cu vântul slab și prezența straturilor de reținere au contribuit la acumularea poluanților în aer. Lipsa mișcării intensive a maselor de aer în direcția orizontală și verticală au contribuit la depășiri ale normelor sanitare pentru particulele PM10.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


1 comentariu

  1. youtube.com/watch?v=FUWOj-QIHIY
    Anul nou duce resetarea mai departe. Componenta green new deal/pactul asa-zis verde se ridica la un nou nivel. Sub pretextul salvarii planetei, cameleonul marxisto-malthusian se vopseste in culorile pseudoecologiei. Dezindustrializarea a fost pornita de ceva vreme, acuma capata amploare sub pretextul ca „incalzirea globala” trebuie sa scada cu vreo 2 grade fata de nivelul preindustial. Se repornesc motoarele plandemiei in timp ce se ataca sistemele energetice nationale sub pretextul decarbonizarii. Deranjeaza inclusiv mica proprietatea, la cum merge treaba, Directivele NKVD pentru Europa de Est, in special punctele 13 si 31, clar ca s-au extins in toata „lumea civilizata”. Gripa porcina si aviara reprezinta pretextul sub care e atacata siguranta alimentara. Digitalizare accelerata si credit social maoist pentru ca you’ll own nothing and you’ll be happy!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *