Actualitate

Alecu Reniță: Răspuns unui “frate-putinist” din dreapta Prutului

Sunteţi un român fericit că soarta a făcut să vă naşteţi în dreapta Prutului şi nu în stânga. Eu locuiesc la Chişinău nu cu cei de la „deep state” cum insinuaţi, ci cu foarte mulţi putinişti, care aşteaptă să fie reinstalată sârma ghimpată pe Prut, iar ei să înceapă măcelul împotriva băştinaşilor cu conştiinţă românească.

„Purificarea” va fi de ordin etnic: noi, românii basarabeni, vom avea soarta părinţilor noştri măcelăriţi în vara anului 1940, 1944 sau 1992.Mulţumiţi Domnului, cum o facem şi noi, basarabenii, că România noastră din dreapta Prutului se află în NATO.

Ferice de românii, care nu au trăit în Rusia imperială. Dacă aveţi o simplă rătăcire, vă pot ajuta cu suficiente surse, ca să înţelegeţi ce înseamnă Rusia adevărată şi poporul ei, dar aceasta sună mai mult ca o invitaţie în iad, ceea ce nu vă doresc. Dacă vă imaginaţi că Rusia e o ţară creştină, o să trăiţi cea mai cumplită decepţie. Nu vă înveninaţi viaţa, fiindcă peste trei milioane de români sunt cu destinele mutilate de pravoslavnicii cu Kalaşnicov la gât, care ne-au „eliberat de sub jugul ocupanţilor români” şi ne-au „fericit”, incluzându-ne în „lumea rusă”.

Vă doresc tot binele din lume, dar nu pierdeţi timpul să-l căutaţi în Rusia! Multă sănătate! Remember: gardul de sârmă ghimpată de pe Prut se află pe hărţile lui Putin ca reper al “lumii ruse” spre Europa.

Alecu Reniță

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


comentarii

  1. Corect și foarte dureros cele prezentate de dumneavoastră aici domnule Reniță. O nelămurire mare frământă majoritatea zdrobitoare a românilor normali la cap și iubitori de neam din România: de ce românii moldoveni din stânga Prutului (85% în societate) nu vor și nu au făcut nimic pentru a se desprinde de lumea rusă??? Țările baltice (care au o minoritate rusă semnificativă) au rupt-o cu ruskii mir de 30 de ani. RM, care ar fi avut de făcut un singur lucru simplu pentru a scăpa mai repede și mai ușor de influența moscălescă, de 30 de ani încă se luptă să afle ce limbă „vorghește”. Penibil și trist dar câtă vreme nu se vor face pașii corecți și necesari nu o să se schimbe nimic în mocirla maldavinescî. Nu pot să înțeleg ceea ce se întâmplă în această societate, se știe clar ce trebuie făcut dar se găsesc mii de pretexte pentru a nu se face nimic. Și atunci apare un articol ca acesta al dumneavoastră pătruns de tragismul, implacabilul și inevitabilul mental propăvăduit de lumea rusă, un amestec creat pentru a prosti masele. Schimbarea începe ca un exercițiu de voință prin schimbarea fiecăruia în mentalitate, gândire și suflet. Cu mentalitatea „civică maldavineascî”, cu gândirea că „înainti era mai ghini” și cu sufletul plecat la maskva cum se poate face schimbare în RM??? Ce politicieni vizionari și patrioți are/a avut RM??? Continuați să vă plângeți și să arătați buzunarele goale ca să vi le umple europenii. Atât cât mai apucați…

    1. Bure,de 30 de ani ma intreb si eu!Cand in 2003 ,doi colegi de-ai fiica-mii din liceu ,care erau din Basarabia ,in 2003 deci,nascuti dupa 1990 accentuez,cu nume pure …moldovenesti ,s-au scapat in casa mea ,unde erau oaspeti si au vorbit in ruseste intre ei ,de atunci am spus ca astia sunt pierduti!Si timpul mi-a dat si imi da dreptate!Restul ,restul sunt vorbe!Nu stiu ,dar mi se par irecuperabili!Sindromul Stockholm!

    2. POrcului in mocirla ii place, poti sa-i pui si marmura pe jos tot la glod trage , daca se poate ceva ajutoare sub pod la telecentru, ceva mocaneala daca se poate , ca noi cu mama rusia ne place

  2. Atat timp cat mai marii lumii se vor opune UNIRIi
    celor 2 state romanesti eforturile romanilor sunt
    zadarnicce dar trebue continuate aceste eforturi
    Atat timp cat mai marii lumii vor sustzine pe dl
    Putin UNIREA nu va fi posibila
    Atat timp cat la chisinau vor fi cozi de topor
    ale strainilor UNIREA nu va fi posibila.
    Solutzia ;;; Lupta inversunata cu intunericul si
    sacrificiul vietzii noastre pentru acest ideal.

    1. Cine se opune Unirii? Cu excepția maldavenilor desigur. Aș fi tare curios să știu ce propagandă super idioată se mai face prin RâMa. În altă ordine de idei, cine de la Chișinău se luptă așa de înverșunat pentru Unire??? E așa de important și luptă așa de bine că nu se vede deloc. Iar despre paporul maldavan… să avem pardon. E sublim patriotismul maldavenesc și mândria naționalî maldaivăneascî, țîni pânî trebui sî cearî câti ceva di pomanî: România sî ni dea, România sî ni facî, sî vinî Armata Română sî ni apiri di moscali…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *