Actualitate

Alexandr Stoianoglo: „Nu-și va da demisia până când PG nu va fi depolitizată”

„În mesaj, el vorbește că niciodată nu s-a ținut de fotoliul de procuror general, iar asta a fost o greutate pentry el, să târâie această funcție. Dânsul consideră că la momentul de față, Procuratura Generală încă are nevoie de el. Va pleca atunci când PG va deveni depolitizată și nu va depinde de politic în totalitate. Atunci el își va da demisia, dacă nu se va scurge termenul mandatului până atunci. La etapa actuală, nu are de gând să își dea demisia”, a menționat Iurie Mărgineanu.

Avocatul a mai spus că dacă ar fi respectate recomandările Comisiei de la Veneția, de luni, Stoianoglo ar reveni la muncă.

„Ar trebui să intre în cabinetul propriu și să intre în exercițiul funcției”, a subliniat Iurie Mărgineanu. Stoianoglo a mai transmis, prin intermediul avocatului său, că în continuare consideră că a fost reținut la comanda președintei țării, Maia Sandu și chiar ar deține probe privind implicarea persoanelor care ar fi pus la cale intentarea dosarului penal pe numele său. „În privința probelor, e prematur să dea careva probe, dar le-ar deține. Acestea vor fi puse, însă, pe masă la momentul oportun, acum nu este”, a explicat Iurie Mărgineanu.

Alexandru Stoianoglo a fost suspendat din funcția de procuror general la începutul lunii octombrie, atunci când a fost reținut, fiind învinuit pe cinci capete de acuzare. Recent, magistrații l-au eliberat din arest la domiciliu și l-au plasat sub control judiciar. 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *