Actualitate

Alexei Navalnîi: „Kadîrov este împotriva Rusiei, Putin și sclavii săi au distrus drepturile noastre politice”

Asta ca sa fie totul uniform și guvernatorii locali sa nu se bage unde nu le fierbe oala, provocand separatismul și pentru ca politica noastră externă și de apărare sa fei monolita, la fel ca coloane de marmură ale palatului lui Putin de la Gelendjik” – scrie opozantul rus Alexei Navalnîi pe blogul său.

Redam in continuare textul autorului.

– Și ce?

Unul dintre guvernatorii subiectului Federației Ruse a organizat un miting neautorizat la Moscova, sub un slogan contrar poziției Ministerului de Externe și Kremlinului, care de ani de zile blocheza rezoluția ONU privind Myanmar șiȘi face declarații care susțin în mod direct persecuția musulmanilor, numind-o „operațiune antiteroristă”. Acelasi guvernator a organizat pe același subiect un miting imens la Groznîi, unde oamenii au fost adunati cu forta si a publicat un mesaj video, în care spune că este împotriva poziției Rusiei.

Și acum ce sa intelegem de aici, cum să interpretăm acum acest lucru? Este calr că Rusia nu își va schimba poziția oficială în Myanmar. Aceasta ar însemna o schimbare în toata strategia din Asia de Sud-Est și probleme cu China, care și ea blochează rezoluțiile privind Myanmar.

Altfel spus, sa ceri stoparea imediata a masacrului musulmanilor este absolut corect. Sa incetezi sa mai folosesti dreptul de veto in Consiliul de Securitate este absolut corect. Rusia nu ar trebui să susțină această nebunie, când „voluntarii” incendiaza sate și ucid civili cu sutele și miile.

Doar că Kremlinul și Ministerul de Externe nu vor face asta. Și ce se va întâmpla atunci? Kadîrov îi va declara șeitani și va părăsi Federația Rusă? Putin și Kremlinul a creat atâtea premise pentru separatism, încat ar putea fi considerati principalii vinovați de prăbușirea țării, în cazul în care se întâmplă”. 

Paginaderusia.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *