Politică

Alexei Serebreanschi, colonel rezervă SIS, fost șef al spionajului extern: „Reformele” de la SIS au scopul de-al apăra pe generalul lui Dodon, Artur Gumeniuc (Video)

Reforma lui Druță la SIS are scopul de-al apăra pe generalului lui Dodon, Artur Gumeniuc.

Sursa video: IPN youtube

Amintim că Artur Gumeniuc a fost votat de către deputații PAS+PPDA (ACUM) + PSRM în funcția de director adjunct al SIS, iar anterior acesta (din 2017) a fost consilierul lui Igor Dodon când socialistul era președinte.

Tot atunci, la șefia SIS a fost numit rusofilul Alexandr Esaulenco.

Alexandr Esaulenco a activat anterior în funcția de șef al Direcției contrainformații militare a SIS, o subdiviziune care ar fi fost o țintă „naturală” pentru serviciile speciale rusești , având în vedere conflictul in transnistria.

În mediul de specialitate, se vorbește tot mai clar că întreg sistemul de informații al R. Moldova ar fi fost împânzit de FSB.

Dacă în statele din Uniunea Europeană, unde speră Maia Sandu să ajungă R. Moldova, vedem periodic știri despre expulzarea agenților ruși, Chișinăul nu făcut niciodată nimic de acest fel.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Adrian Popa

Adrian Popa a urmat mai multe programe de formare academică în țară și străinătate, are pregătire în domeniile științe politice, relații internaționale și studii de securitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *