Actualitate

Alianța PLDM+PDM face adunări în masă pe 3 noiembrie

Partidele de la putere vor organiza săptămâna viitoare, pe 3 noiembrie, o acţiunine pro-Moldova. Preşedintele Partidului Liberal Demcorat din Moldova (PLDM), Vlad Filat, a declarat în cadrul Ediţiei Speciale de la Publika TV, că cetăţenii îşi vor expune punctul de vedere privind parcursul ţării, transmite IPN.

Vlad Filat a spus că este necesară o astfel de acţiune pentru că este nevoie de o energie consolidată. „Vom fi mulţi. Eu am experienţa necesară în acest sens şi în comunicare cu colegii o vom organiza într-o manieră exemplară. În premieră, va fi organizată o asemenea acţiune în comun, mă refer la partide şi la oameni”, a subliniat preşedintele PLDM.

Preşedintele Partidului Democrat din Moldova (PDM), Marian Lupu, a spus că discuţiile, privind organizarea acestei acţiuni au pornit de la semnalele pe care le dădeau oamenii. „Mulţi din ei erau indignaţi şi veneau cu ideea să organizăm contramanifestaţii celor desfăşurate de comunişti. Dar noi am spus categoric nu. Astfel, mulţi cetăţeni, nu neapărat membri de partid, vor să-şi exprime susţinerea cursului european al Republicii Moldova. Nu va fi o acţiune îndreptată împotriva cuiva sau a ceva. Va fi o acţiune în susţinerea viitorului acestei ţări, a dezvoltării, modernizării Republicii Moldova”, a spus Marian Lupu.

În acelaşi context, Marian Lupu s-a referit şi la alegerile parlamentare care vor avea loc în 2014, menţionând că partidele se vor gândi la asigurarea guvernării şi după 2015. „De aceea, fiecare va aplica strategia de partid, pe segmentul său electoral, în modul în care forţele pro-europene să asigure o majoritate parlamentară”, a spus Marian Lupu.

Partidul de opoziţie parlamentară, PCRM, organizează în fiecare săptămână acţiuni de protest împotriva guvernării actuale, cerând alegeri anticipate. Protestele au început la sfârşitul lunii septembrie. Oponenţii PCRM afirmă, că aceste acţiuni au drept scop deturnarea cursului de integrare europeană a Republicii Moldova.

Sursa: IPN

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *