Externe

Aliyev: A ceda Erevanul și Zangezurul armenilor a fost o mare crimă împotriva poporului nostru

Atât atunci, cât și acum au existat cei care încearcă să explice cedarea Erevanului armenilor prin diverse motive, a declarat Președintele azer Ilham Aliyev la o întâlnire cu un grup de intelectuali din vestul Azerbaidjanului.

“Dar cred că nicio explicație nu poate fi acceptată, pentru că armenii nu au fost mulțumiți de ea”, a spus șeful statului.

După cum a remarcat Aliyev, cei care au crezut că armenii vor fi mulțumiți de acest lucru au greșit amarnic: “Cursul ulterior al istoriei a demonstrat din nou acest lucru. În 1920, prin decizia guvernului sovietic și la insistențele naționaliștilor armeni, a fost separat celălalt pământ istoric al nostru – Zangezur – de Azerbaidjan și l-au anexat la Armenia.

Aceasta a fost următoarea crimă împotriva poporului nostru. Scopul acestei decizii a fost, destul de clar. În primul rând, naționaliștii armeni au deținut poziții importante în guvernul sovietic. Pe de altă parte, a fost un pas spre separarea geografică a Azerbaidjanului de Nakhchivan și de Turcia”, a declarat Președintele azer..

Link-ul de referință: haqqin.az

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


1 comentariu

  1. Daca armenii sunt naționaliști,și sunt,cum sa nu fie in jungla de acolo atunci nenea e genocidar de.a dreptul.Sute de biserici mii, zeci de mii de morminte armene rase in Azerbaidjan și Nahicivan….masacre asupra armenilor..armenii nu ar trebui sa mai aibă loc pe pământul străbunilor lor .de invadatorii ăștia din Asia Centrală .genocidari și fanatici….Urat om, urâtă rasa asta de turci sângeroși.Neslava.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *