Sănătate

Alungă stresul inteligent

Problemele sociale, problemele de serviciu sau siguranţa locului de muncă, sănătatea, educaţia copiilor, sau problemele financiare sunt adevărate surse de stres. Din păcate, stările de anxietate şi stres apar destul de frecvent şi sunt o problemă pe care multe persoane nu ştiu cum să o gestioneze. În astfel de momente trebuie să conştientizezi care este problema care a cauzat starea, apoi să încerci să o rezolvi, dar şi să faci tot posibilul pentru a reda echilibrul organismului. Cum? Destul de simplu, cu ajutorul unei alimentaţii echilibrate, care te va ajuta să te calmezi, dar şi cu un program riguros. Nu uita de mişcarea fizică care poate să facă minuni pentru psihicul tău, iar în zilele foarte tensionate evită cafeaua, zahărul rafinat, ceaiul negru, alcoolul, grăsimile animale, carnea de porc, făinoasele rafinate, preparatele industriale din carne şi conservele.

Iată care sunt alimentele care trebuie consumate pentru a evita neliniştea:

Varza şi legumele verzi

Varza creşte capacitatea organismului de a rezista la stres, deoarece este foarte bogată în fibre, vitaminele C, K, E, B1, B9, minerale (fier, seleniu, potasiu) şi betacaroten. Consumă varză şi alte legume cu frunze verzi precum broccoli, germeni de seminţe, spanac şi napi.

Oul

Reduce nivelul de stres şi stările de anxietate, datorită conţinutului bogat în vitaminele D şi B12. Ambele vitamine au capacitatea de a îmbunătăţi starea de spirit. Dacă vei combina oul cu o sursă de acizi graşi Omega-3, somon, avocado, ulei de măsline, efectul va fi mult mai puternic, deoarece aceste grăsimi bune sunt esenţiale pentru buna funcţionare a creierului.

Caisele uscate

Sunt bogate în magneziu, un mineral care ajută organismul să lupte cu stresul, oboseala şi anxietatea. Caisele uscate conţin şi multă vitamina C, şi fibre.

Avocado

Acest fruct este foarte bogat în vitaminele din complexul B şi întăreşte organismul, ajutându-l să facă faţă mai uşor stresului. De asemenea, avocado este o sursă bună de fier, magneziu şi potasiu.

Cele mai bune soluţii antistres:

• Învaţă să îţi faci o listă cu priorităţi pe care să le respecţi;
• Respectă un program de somn de opt ore pe noapte;
• Învaţă tehnici de respiraţie care te ajută în momentele tensionate;
• Învaţă tehnici de relaxare sau optează pentru activităţile care te calmează;
• Nu uita de mişcarea fizică care poate să facă minuni pentru psihicul tău;
• În zilele foarte tensionate evită cafeaua, zahărul rafinat, ceaiul negru, alcoolul, grăsimile animale, carnea de porc, făinoasele rafinate, preparatele industriale din carne şi conservele.
 
Timpul Suplimentul Femeia

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *