Externe

Ambasada SUA reduce cheltuielile

Responsabilul de relații cu presa al Ambasadei a menționat că Ambasada Statelor Unite în Republica Moldova continuă să funcţioneze. „La fel, vor continua şi serviciile de acordare a vizelor şi emitere a paşapoartelor, precum şi serviciile pentru cetăţenii americani”, a precizat sursa.

În această perioadă, Departamentul de Stat şi USAID vor reduce cheltuielile. „Aceasta constă în evitarea noilor plăţi, reducerea pe cît de mult posibil a călătoriilor și a conferințelor, evitarea efectuării tuturor cumpărăturilor în afara celor esenţiale”, a precizat serviciul de presă al ambasadei.

Potrivit purtătorului de cuvânt al misiunii diplomatice americane „oficiile financiare ale Departamentului de Stat şi USAID vor monitoriza îndeaproape şi fără întrerupere starea funcţionalităţii şi fondurile disponibile”.

Reprezentantul serviciului de presă a mai adăugat că programele de asistență externă ale Departamentului de Stat şi USAID pentru anul fiscal 2013 şi cele cu fonduri disponibile din anii precedenţi vor continua, la fel ca şi implementarea programelor în derulare, precum este proiectul Millennium Challenge Corporation”. 

Sursa: Tribuna

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *