ActualitateExterne

americanii donează sume colosale pentru blocarea migranților

Un grup numit „Take Our Border Back” (i se mai spune și „Armata lui Dumnezeu), care a organizat un convoi către Texas (SUA) în efortul de a opri migranții care trec granița, a strâns peste 138.000 de dolari, arată angajamentele de strângere de fonduri.

Obiectivul grupului

Un itinerariu distribuit pe site-ul web al grupului afirmă că convoiul urma să plece luni din Virginia, împărțindu-se în două grupuri, cu scopul de a trece prin diferite state de frontieră înainte de a ajunge în Texas. „Obiectivul este simplu – de a face lumină asupra pericolelor evidente pe care le prezintă granițele sudice larg deschise”, a spus un comunicat de presă al grupului distribuit de Fox News.

Grupul a avut o acoperire mediatică pe scară largă, crescându-și rapid numărul de urmăritori pe Telegram de la aproximativ 1.000 în weekend la mai mult de 3.000 de marți – și strângând donații în acest proces.

Pentru ce au nevoie de bani

Conform paginii de strângere de fonduri, banii strânși sunt necesari pentru „Gaz pentru autobuze și camioane, permise pentru oraș, suport media-tehnologic, cheltuieli pentru locația mitingului, echipamente de comunicare, organizare pe locurile de raliu, iluminat, consumabile etc.”

Pe pagină scrie că fondurile vor fi primite de o entitate numită „MISSION WTP HAGGAI 28”, care pare să se refere la un proverb biblic, informează Business Insider. Organizatorii nu au răspuns imediat solicitării Business Insider de clarificare cu privire la utilizarea în continuare a fondurilor. Unul dintre organizatorii grupului se referă la organizație drept „armata lui Dumnezeu”, după cum a relatat pentru prima dată Vice, alții considerând cauza lor drept una de importanță „biblică”.

În ciuda aportului masiv de numerar, filmările postate pe Rumble din prima zi a convoiului nu sugerează o prezență majoră. De-a lungul clipului de două ore, o mână de oameni și vehicule pot fi văzute rătăcind în jurul unei parcări, cu puține dovezi ale mulțimilor surprinse pe video.

Unul dintre organizatorii grupului, Scotty Saks, a distanțat, de asemenea, proiectul de conflictele de înaltă tensiune la graniță care se desfășoară între autoritățile texane și federale. „Nu suntem cu adevărat concentrați pe asta”, a spus el pentru Vice News. „Nu facem un apel la arme… Suntem aici pentru a protesta pașnic în temeiul dreptului nostru de la primul amendament și pentru a ne ruga!”, e scris în una dintre postările de pe Telegram ale grupului.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Adrian Popa

Adrian Popa a urmat mai multe programe de formare academică în țară și străinătate, are pregătire în domeniile științe politice, relații internaționale și studii de securitate.

1 comentariu

  1. Oamenii care trec hotarul unei țări illegal sunt criminali in orice stat suveran pe acest glob. Ei sunt sumar și corect numiți ilegali nu migranți. Migranții sunt oameni care întra într-o țară pentru trai permanent cu permisiunea respectivului stat conform legislației lui.
    Americanii se luptă cu un guvern clar antiamerican, care nu numai că nu-și exercită funcția stabilită prin lege, de protecție a hotarului ci activ încalcă această lege prin facilitarea ! întrării ilegale în țară- totul făcut cu un singur scop, schimbarea componenței populației și asigurarea votului majoritar oamenilor cabalei mondiale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *