Actualitate

Andrei Spînu: Complexul Arena Chișinău ar putea fi dat în exploatare în primăvara anului viitor

„Conform estimărilor noastre, imediat ce ieșim din iarnă, se vor începe lucrările la căile de acces pentru Arena Chișinău și sperăm ca în primăvară să putem da în exploatare acest obiectiv”, a declarat Spînu.

Cabinetul de Miniștri a aprobat în ședința din 22 decembrie, alocarea mijloacelor financiare Societății cu Răspundere Limitată „Arena Națională”. Astfel, Ministerul Finanțelor, la solicitarea Agenției Proprietății Publice va aloca din contul mijloacelor prevăzute în bugetului de stat pentru anul 2021, mijloacele financiare în sumă de aproape 3,17 milioane de de euro, echivalentul a 67,74 milioane de lei, Arenei Naționale cu scopul de majorare a capitalului social, potrivit paranteze.md.

Proiectul „Arena Chișinău” a fost lansat de Partidul Democrat în luna martie 2018. Arena multifuncțională, cu o capacitate de 5000 de locuri, urma să fie dată în exploatare în luna octombrie a anului 2019. Ulterior, autoritățile au anunțat că Arena va fi dată în exploatare în perioada aprilie-mai 2020, lucru care nu s-a întâmplat.

La începutul lunii octombrie 2019, Procuratura Anticorupție anunța că desfășoară cercetări pe faptele pretinse a fi ilegale la realizarea contractului de parteneriat public-privat pentru proiectarea și construcția Arenei în extravilanul comunei Stăuceni din municipiul Chișinău.

Ulterior, deputatul Alexandru Slusari a publicat o notă informativă a Procuraturii Anticorupție în care se menționa că ilegalitățile au fost puse la cale încă în 2017 de către un grup de politicieni, funcționari și persoane fizice. Întâi de toate, oamenii legii au constatat un preț exagerat al proiectului, acesta fiind stabilit fără o estimare economico-financiară.

În afară de cele 10 hectare pe care este construită Arena, suspecții au mai sustras din circuitul agricol încă aproape 60 de hectare de teren din comuna Stăuceni, care au fost gajate companiei de construcție turcești cu dreptul re-gajării către alți creditori.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *