Internațional

Antonio Inoki, politicia și wrestling japonez, a murit la vârsta de 79 de ani

Antonio Inoki, o vedetă japoneză de wrestling profesionist devenită politician, cunoscut pentru meciul său cu Muhammad Ali și pentru legăturile cu Coreea de Nord, a murit la vârsta de 79 de ani, după ani de luptă cu o boală rară, a anunțat sâmbătă compania pe care a fondat-o.

“Realizările sale, atât în wrestlingul profesionist, cât și în comunitatea globală, sunt fără egal și nu vor fi niciodată uitate”.

Inoki a devenit unul dintre cele mai mari nume din circuitul de pro-wrestling din Japonia în anii 1960. Faima sa a devenit globală în 1976, când a avut un meci de arte marțiale mixte cu legenda boxului Muhammad Ali, catalogat drept “meciul secolului”.

Luptătorul, care s-a convertit la islam în 1990, a fost extrem de popular și în Pakistan. În 1976, Inoki a fost provocat de luptătorul pakistanez Akram alias “Akki”, iar când a venit în Pakistan pentru întâlnire, a fost surprins să vadă că aproape 50.000 de spectatori au asistat la spectacolul de pe Stadionul Național din Karachi.

El a revenit în Pakistan în 2013, din nou în cadrul festivităților de bunăvoință cu ocazia împlinirii a 60 de ani de relații diplomatice pakistanezo-japoneze.

Într-un tweet de astăzi, prim-ministrul Shehbaz Sharif a transmis condoleanțe familiei lui Inoki și poporului japonez. “A hipnotizat o întreagă generație cu abilitățile sale rare de luptător”.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *