Argila redă frumuseţea şi sănătatea (II)
Ea conţine aproximativ 40 de minerale cu proprietăţi electromagnetice care reechilibrează toate mediile cu care intră în contact. Pudra de argilă are un efect benefic asupra sănătăţii, dar şi asupra aspectului nostru. Dacă săptămâna trecută am vorbit de argilă ca despre o pudră care face minuni cu tenul nostru, acum o prezentăm ca pe un elixir al sănătăţii.
Fortifică organismul. Pudra este potrivită uzului intern pentru combaterea anemiei şi anginei. Mineralele pe care le conţine au un impact esenţial în cazuri de oboseală şi surmenaj. Argila drenează organismul şi îmbunătăţeşte circulaţia sanguină. Ea poate fi utilizată şi în cazul celulitei, întrucât ajută la eliminarea toxinelor.
Utilizare externă
Artrita şi artroza sunt probleme des întâlnite în anotimpurile reci. Aceste inflamaţii pot scădea în cazul în care aţi decis să faceţi un tratament cu argilă. Ea curăţă ţesuturile inflamate şi grăbeşte vindecarea. Datorită acestui fapt, poate fi folosită pentru a calma arsurile sau diversele iritaţii.
Calmant pentru arsurile la stomac
Argila are proprietăţi naturale, calmante împotriva sucului gastric. Argila protejează mucoasa gastrointestinală, favorizând cicatrizarea. Puneţi o linguriţă de argilă verde într-un pahar cu apă. După patru ore, puteţi bea preparatul.
Acţiune antidiuretică
Argilă se foloseşte şi pentru a uşura tranzitul, având o acţiune antidiuretică. Ea acţionează ca un pansament care absoarbe toxinele şi gazele prezente în tubul digestiv. Puneţi o linguriţă de pudră de argilă într-un pahar şi amestecaţi. Beţi un pahar de la primele simptome.
Bună în dezinfectarea rănilor
Fie că este vorba de o zgârietură, arsură sau julitură, argila o poate vindeca. Este antiseptică, stimulează regenerarea ţesuturilor, deci cicatrizează şi opreşte sângerarea. Pe o rană care sângerează puneţi un strat gros de argilă verde, apoi acoperiţi cu o compresă umedă.
Pentru durerile reumatice
Dacă ai reumatism, poţi să prepari o pastă de argilă cu apă. Se acoperă zona dureroasă cu un strat gros de pastă, apoi se pune o compresă. Lăsaţi să acţioneze timp de o oră, apoi înlăturaţi-o cu apă caldă.
Chiar dacă este un remediu natural, argila nu poate fi folosită de oricine. Nu este recomandată pentru uz intern în caz de ocluzii intestinale, de constipaţie cronică, în cazul herniilor sau dacă folosiţi parafină sau ulei de ricin ca laxativ.
Sursa: Timpul Suplimentul Femeia
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!