Actualitate

Articolul lui Putin despre „unitatea istorică a rușilor și ucrainenilor” conține 16 exemple de denaturare a faptelor istorice

Ucrainenii, au comentat articolul președintelui rus Vladimir Putin „Despre unitatea istorică a rușilor și ucrainenilor”. Articolul liderului rus a fost publicat pe 12 iulie pe site-ul Kremlinului în rusă și ucraineană.

Președintele Volodymyr Zelenski a declarat pe 13 iulie că nu a avut încă timp să citească integral articolul lui Vladimir Putin, dar părțile pe care le-a citit, nu fără ironie, remarcate de șeful statului ucrainean, mărturisesc multă muncă.

„Nu pot decât să invidiez că președintele unui stat atât de mare își poate permite să petreacă atât de mult timp pe un astfel de volum, o muncă atât de detaliată”, a declarat șeful statului ucrainean, relatează Agenția Națională de Presă Ukrinform.

Și el a continuat: „Este frumos că o persoană cunoaște limba ucraineană … Dacă președintele Federației Ruse a început să scrie în ucraineană, atunci facem totul bine„, a declarat președintele Zelenski.

În ceea ce privește teza din Federația Rusă că ucrainenii și rușii sunt „frați”, Zelenski a remarcat: „Suntem uitați când vorbim despre victoria asupra fascismului, al doilea război mondial și câte vieți ale ucrainenilor au fost pierdute. Și își amintesc în alte cazuri că suntem un popor înfrățit. Voi spune în rusă: Nu este frățește, să procedezi astfel. Mai degrabă se asemănă cu povestirea despre Cain și Abel. Prin urmare, vom analiza cu siguranță acest articol de îndată ce voi găsi timp.”

Despre slavi în articolul lui Vladimir Putin

În articolul „Despre unitatea istorică a rușilor și ucrainenilor”, președintele rus Vladimir Putin analizează trecutul istoric al popoarelor slave de est și vorbește despre realitățile lumii moderne:

„Rușii, ucrainenii și bielorușii sunt moștenitorii Rusiei Antice, care a fost cel mai mare stat din Europa. Triburile slave și alte triburi într-un spațiu vast – de la Ladoga, Novgorod, Pskov la Kiev și Cernigov – au fost unite printr-o singură limbă (acum o numim rusă veche), legături economice, puterea prinților dinastiei Rurik. Și după botezul Rusiei – și o credință ortodoxă”, – spune unul dintre paragrafele articolului.

Fapte și „fapte” – 16 erori istorice

Autorul cărților despre istoria Ucrainei Alexander Paliy observă că în articolul președintelui rus Vladimir Putin, puteți număra cel puțin 16 exemple de denaturare a faptelor istorice.

„Vladimir Putin spune că pe teritoriul Kievului, Chernigov a trăit slav și alte câteva triburi în afară de slavonă – acest lucru nu este adevărat. El încearcă astfel să ascundă faptul că rușii ca popor au fost creați ca urmare a slavizării lingvistice a popoarelor firo-ugrice, care nu se aflau în Ucraina. Fiorenii sunt un popor, complet parte a istoriei Rusiei și nici măcar din Belarus, pentru că Belarusul are propriile sale specificități”, a declarat Alexander Paliy corespondentului serviciului rus al Vocii Americii.

El observă că de la bun început liderul Rusiei operează cu astfel de „fapte”.

„Putin spune că a existat un singur guvern bisericesc. Într-adevăr, pe teritoriul Ucrainei a existat o singură administrație bisericească , dar cine a părăsit Mitropolia Kievului? Moscova. La mijlocul secolului al XV-lea într-un mod necanonic”, subliniază istoricul ucrainean.

Limba nu va aduce la Kiev

Alexander Paliy notează că în articolul lui Putin există un mesaj pentru a înțelege că slavii trăiau pe un teritoriu vast și vorbeau aceeași limbă.

„Este un lucru complet neștiințific. În Evul Mediu, nu exista un popor care să trăiască la mii de kilometri distanță unul de celălalt și să vorbească aceeași limbă. Limba slavonă bisericească, scrisă – nu de origine rusă, ci bulgară, creată de educatorii slavi Chiril și Metodiu. Această limbă a fost înainte de slava Rusiei și pe teritoriul nu numai al Bulgariei, ci și al Moldovei și României și, de fapt, a fost un analog al latinei „, spune Alexander Paliy.

El o numește o manipulare flagrantă a faptelor că sudul Ucrainei a fost numit Novorossiya.

Ucraina nu este o „suburbie”

Istoricul explică cu atenție de ce este imposibil să se ia în considerare un cuvânt derivat din numele Ucrainei, care înseamnă periferia, „terenurile insulare”.

„Putin spune o teorie complet neștiințifică că numele Ucrainei provine dintr-o înțelegere geografică a ținuturilor de la periferie, „periferie”. În limba ucraineană nu există cuvântul „periferie”, există cuvinte „kraina” – „țară” în limba rusă. Și oricine citește cronicile din 1187-1189, 1213, a citit absolut clar că „kraina” este un sinonim pentru principat. Adică, „Ucraina” este sinonimă cu „principat”, nu cu „periferie”. O astfel de denaturare a fost posibilă atunci când în URSS exista o interdicție de a citi cronicile, iar această minciună putea trece, dar nu acum „, notează Alexander Paliy.

Sursa: golosameriki.com

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *