Actualitate

Asasinul lui Robert F. Kennedy rămâne în închisoare, la 54 de ani de la uciderea fostului candidat prezidențial

Newsom a făcut anunțul după ce o comisie din California a recomandat în luna august 2021 eliberarea lui Sirhan, recomandarea urmând să fie analizată de latura juridică a comisiei și de guvernatorul statului.

Newson a publicat un articol de opinie în Los Angeles Times referitor la decizia sa, explicând că nu este de acord cu decizia comisiei potrivit căreia Sirhan, în vârstă de 77 de ani, poate fi eliberat condiționat.

„După reviziuirea atentă a cazului, inclusiv documente din arhivele statului California, am decis că Sirhan nu a dezvoltat sentimentele de răspundere și înțelegere necesare să susțină eliberarea sa în comunitate”, a scris Newsom.

Angela Berry, avocata lui Sirhan, a sugerat că Newsom nu l-a eliberat pe refugiatul palestinian din motive politice.

Sirhan Sirhan a fost condamnat pentru împușcarea și uciderea lui Robert F. Kennedy, în vârstă de 42 de ani, în bucătăria Hotelului Ambasador din Los Angeles, pe 5 iunie 1968. Atacul a avut loc la doar câteva minute după ce senatorul american și fostul Procuror General și-a susținut discursul după victoria în alegerile din partidul democrat, în California.

Robert F. Kennedy a murit în ziua următoare. Fratele lui mai mare, președintele John F. Kennedy, a fost asasinat în Dallas peste 5 ani, în 1963.

Sirhan spune că nu-și aduce aminte să-l fi ucis pe Robert Kennedy, deși a mai spus că a tras asupra lui Kennedy pentru că era furios de susținerea acestuia față de Israel.

Văduva lui Kennedy, Ethel Kennedy, în vârstă de 93 de ani, și șase copii ai săi, s-au opus eliberării lui Sirhan și au declarat joi că „sunt ușurați” după decizia guvernatorului. Alți doi copii ai cuplului ar fi susținut eliberarea lui Sirhan.

Sirhan Sirhan a fost condamnat la moarte în 1969, dar pedeapsa lui a fost transformată în închisoare pe viață când statul California a abolit execuțiile.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *