Ultima oră

Asistăm la o REVENIRE a Statelor Unite în regiunea EUROPEI DE EST

"Aş spune altceva, că om care simte foarte bine: imediat după instalarea preşedintelui Obama, s-a simţit o retragere a SUA din regiune, că interes. Din punct de vedere al politicii externe, nu au mai avut printre priorităţi Europa de Est. În opinia mea e o revenire a SUA în regiune după ce au constatat că Europa nu a fost foarte eficientă", a spus Traian Băsescu, într-un interviu acordat Evenimentul Zilei şi transmis de B1 TV, după ce a fost întrebat de moderatori dacă există o tendinţa de retragere a SUA din zona.

Şeful statului a precizat că, pe ansamblu, Parteneriatul Estic a fost un mare eşec, marcând, cu excepţia evoluţiei pozitive a Republicii Moldova, "întoarcerea cu 180 de grade a Ucrainei şi Georgiei".

Situaţia regională a fost şi principala tema a discuţiei telefonice pe care Traian Băsescu a purtat-o recent cu vicepreşedintele american Joe Biden, a precizat preşedintele României.

Şeful statului a precizat că "regiunea pare a fi intrat într-un cerc de instabilitate", având în vedere evoluţiile din Ucraina, sudul Balcanilor, Herţegovina, "unde sunt probleme majore".

"După ce i-am prezentat punctul nostru de vedere la regiune, unul din semnalele date de Biden a fost legat de statul de drept. Atenţia, stabilitatea statului de drept, a instituţiilor e fundamentală. În discuţie a încheiat cu acest subiect, voia să-l poată pune pe site că semnal pentru toţi politicienii din România: atenţie la statul de drept", a arată el.  

Hotnews.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *