Carte

Asociația obștească ,,Părinți solidari” vor protesta în fața Guvernului. Aceștia sunt nemulțumiți de organizarea procesului educaţional

Prin revizuirea acestei cerinţe, va fi posibil de asigurat prezenţa fizică la orele de clasă în regim obişnuit, a tuturor elevilor. Concomitent cu petiţia, asociaţia va organiza pe 1 septembrie o acţiune de protest în faţa Guvernului.

Iniţiatorii petiţiei precizează că actualele măsuri adoptate de autorităţi favorizează apariţia şi dezvoltarea mai multor probleme sociale, economice şi educaţionale, care vor avea ca consecinţă încălcarea dreptului copiilor la educaţie de calitate, în special, în contextul, în care procesul de educaţie online sau mixt nu asigură rezultatele scontate.

„Acţiunile şi măsurile propuse de autorităţi în Hotărârea CNESP nr. 60 din 23 august 2021 vor crea sau vor acutiza alte probleme sociale cu impact major: limitarea accesului elevilor la studii de calitate, apariţia altor probleme de sănătate, scăderea veniturilor pentru familiile cu şcolari mici, şomajul (în special în rândul femeilor), expunerea copiilor la conţinut web necontrolat, abandonul şcolar, creşterea riscurilor pentru sănătatea şi viaţa copiilor lăsaţi fără supraveghere, ruperea sau neformarea relaţiilor sociale cu colegii etc.”, este precizat în petiţie.

Contactată co-fondatoarea „Părinţi Solidari”, Ala Revenco, a declarat că acţiunea de protest din 1 septembrie, cu acelaşi generic: „Cerem şcoală în regim normal!”, va fi organizată în faţa clădirii Guvernului, intrarea din strada Bănulescu-Bodoni, începând cu ora 13.00.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *