Actualitate

Astăzi, la Roma, au loc funeraliile de stat pentru David Sassoli. Participă președintele Italiei și liderii europeni

„Funeraliile de stat pentru David Sassoli vor avea loc astăzi de la ora 12:00 (ora 13:00 în România-n.red.) la Basilica Santa Maria degli Angeli e dei Martiri din Roma.

Președintele Republicii Italia, Sergio Mattarella, și deținătorii celor mai înalte funcții oficiale din instituțiile italiene și europene vor fi prezenți. Instituțiile UE vor fi reprezentate de președintele în exercițiu al Parlamentului European, Roberta Metsola, președintele Consiliului European, Charles Michel, președintele Comisiei Europene, Ursula Von der Leyen, liderii grupurilor politice din Parlamentul European și oficialii de rang înalt din Parlament”, arată un comunicat al Parlamentului European.

Funeraliile pot fi urmărite de la ora 11:00 (ora 12:00 în România-n.red.) prin platforma Europe by Satellite.

Membrii Parlamentului European vor ține un serviciu memorial pentru David Sassoli pe 17 ianuarie, la deschiderea sesiunii plenare din Strasbourg. Va avea loc în prezența președinților UE, fostului premier și europarlamentar italian Enrico Letta și a președintelui francez Emmanuel Macron.

David Sassoli a murit marți dimineață la ora 02:15, ora României, în Italia. Avea 65 de ani. Acesta era spitalizat în Italia din 26 decembrie, din cauza unor complicaţii „grave” cauzate de o disfuncție a sistemului imunitar.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *